Kantasairaala

Olemme käynnistäneet uuden sukupolven sairaalan suunnittelun aivan Hämeenlinnan ydinkeskustaan, rautatieaseman välittömään läheisyyteen vielä entisestään parantaaksemme saavutettavuuttamme. Tämän taustalla on  keskussairaalan toimintojen ja tilojen uudistamisen ajankohtaisuus sekä rakennuskannan ikääntymisen että toiminnan tehostamisen vuoksi. Hankkeen tavoitteena on tehokkaasti toimiva ja yhteistyötä edistävä, kaikkia palveleva terveydenhuollon palvelukeskus, Kantasairaala.

Uuden ”Kantasairaalan” suunnittelussa keskeisellä sijalla on aidon sote-integraation saavuttaminen perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja tarvittavien sosiaalipalvelujen tilojen yhdistämisellä. Näin pystytään tarjoamaan asiakkaalle yhden luukun palvelu ja saumattomat hoitoketjut maan moderneimmassa terveydenhuollon palvelukeskuksessa.

Näiltä sivuilta löydät olennaiset tiedot hankkeen sisällöstä ja etenemisestä. Kutsumme Sinut mukaan myös tähän kehitystyöhön! Hankkeen etenemistä seurataan myös blogi-kirjoitusten muodossa, joita voi lukea alta.


STM:n lupahakemus on jätetty
11
lokakuu
2017

STM:n lupahakemus on jätetty

Maanantaina 9.10. pääsimme vihdoin lähettämään Sosiaali- ja terveysministeriölle rakennusinvestointia koskevan poikkeuslupahakemuksen.

Lue lisää
Tulevaisuuden sairaala OYS 2030
10
lokakuu
2017

Tulevaisuuden sairaala OYS 2030

Lokakuun alussa minulla oli mahdollisuus tutustua Oulussa uuden tulevaisuuden sairaalan rakennushankkeeseen, jo käyttöönotettuihin uusiin tietoteknisiin järjestelmiin sekä TestLabiin jossa eri toimittajat voivat testata ja esitellä omia laitteitaan ja järjestelmiään.

Lue lisää
Kohti allianssia
6
lokakuu
2017

Kohti allianssia

Kantasairaalahankkeen allianssiin ilmoittautui määräaikaan 4.10.2017 mennessä kolme hankeryhmittymää, jotka kaikki ilmoittivat täyttävänsä asetetut vähimmäisvaatimukset.

Lue lisää
Kuopion tutustumisreissu
27
syyskuu
2017

Kuopion tutustumisreissu

Kävimme Kuopiossa Suomen sairaalatekniikan yhdistyksen toiminnallisen suunnittelujaoksen koulutuspäivillä viime viikolla. Koulutuspäivillä tutustuimme etenkin Kaarisairaalan tiloihin.

Lue lisää
21
syyskuu
2017

Hämeenlinnan sote-lautakunta puoltaa uuden sairaalan sijoittumista keskustaan

Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli eilen keskiviikkona Kantasairaalahanketta kokouksessaan, ja päätti puoltaa uuden sairaalan sijoittumista Harvialantien tontille. Päätöksessään lautakunta kiinnitti erityisesti huomiota perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraation merkitykseen ja sairaalarakennuksen keskustasijoittumiseen.

Lue lisää