Kantasairaala

Olemme käynnistäneet uuden sukupolven sairaalan suunnittelun Kantasairaala-hankkeessa. Ensisijaiseksi sijoituspaikaksi määriteltiin aivan Hämeenlinnan ydinkeskustassa sijaitseva niin sanottu Harvialantien tontti, joka olisi parantanut palveluiden saavutettavuutta ja mahdollistanut aidon sote-integraation perusterveydenhuollon kanssa, mutta neuvottelut tontin omistuksesta Liikenneviraston kanssa pitkittyivät liikaa. Joulukuussa 2017 sairaanhoitopiirin johto linjasi, että uusi sairaala suunnitellaan nykyiselle tontille Ahvenistolle sairaanhoitopiirin valtuuston aiemmin päättämien vaihtoehtojen mukaisesti. Hankkeen tavoitteena on tehostaa erikoissairaanhoidon palvelujen tuottavuutta ja asiakaslähtöisyyttä vastaamaan muuttuneita tarpeita ja toimintaympäristöä.

Näiltä sivuilta löydät olennaiset tiedot hankkeen sisällöstä ja etenemisestä. Kutsumme myös Sinut mukaan tähän kehitystyöhön! Voit osallistua suunnitteluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kantasairaala@khshp.fi. Hankkeen etenemistä voit seurata myös alla olevien blogi-kirjoitusten muodossa.


Kanta-Hämeen uuden keskussairaalan allianssikumppaniksi ”Hämeen Sydän”
22
helmikuu
2018

Kanta-Hämeen uuden keskussairaalan allianssikumppaniksi ”Hämeen Sydän”

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus on valinnut kokouksessaan 20. helmikuuta uutta keskussairaalaa suunnittelevan ja toteuttavan Kantasairaala-hankkeen allianssikumppaniksi Skanska Talonrakennus Oy:n, Sweco Talotekniikka Oy:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n muodostaman Hämeen Sydän -ryhmittymän.

Lue lisää
Kanta-Hämeen uusi keskussairaala saa investointiluvan
16
helmikuu
2018

Kanta-Hämeen uusi keskussairaala saa investointiluvan

Kantasairaala-hanke esitetään toteutettavaksi kokonaan uudisrakennuksena Ahvenistontien varteen.

Lue lisää
Terveisiä Sairaalatekniikan päiviltä!
9
helmikuu
2018

Terveisiä Sairaalatekniikan päiviltä!

Eeva, Kari, Soili ja lukuisia sairaalan työntekijöitä kävi Oulussa Sairaalatekniikan päivillä kehittämässä itseään ja verkostoitumassa. Päivien anti oli laaja; yksittäisistä asioista suurempiin kokonaisuuksiin kuten Sote-uudistukseen.

Lue lisää
K-HSHP:n digitaalisen terveydenhuollon strategia
2
helmikuu
2018

K-HSHP:n digitaalisen terveydenhuollon strategia

Syksyn ja loppuvuoden 2017 kuluessa olemme erinäisissä työpajoissa työstäneet uuden Kantasairaalan ja koko K-HSHP:n uutta ICT strategiaa joka ottaa huomioon sekä OmaHämeen ICT strategian että UNA arkkitehtuurin periaatteet.

Lue lisää
Suunnittelun suunnittelu
26
tammikuu
2018

Suunnittelun suunnittelu

Työstämme uutta suunnitelmaa; On monta selvitettävää asiaa, jo siitä lähtien että mitä Hämeenlinnan kaupungin toiminnoista tulisi uuteen palvelukeskukseen mukaan. Mitä jää keskusta-alueelle? Mitä tehdään missäkin? Tässä tehdään luonnollisesti yhteistyötä OmaHäme-hankkeen ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Lisäksi yhteistyöselvitys Tampereen suuntaan tuo lisää vivahteita mukaan suunnitteluun. Ja sitten on sote- ja maakuntauudistus. Eli toimimme hyvin muuttuvassa kentässä. Ei voi sanoa, että tulisi tylsää tai päivät olisivat samanlaisia, kun muutoksen laineet ovat korkeat.

Lue lisää