Naistentautien poliklinikka

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan naistentauteihin liittyviä ongelmia. Toimimme ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan vain lääkärin lähetteellä. Potilaat saavat tiedon vastaanottoajasta viimeistään kolmen viikon kuluessa lähetteen saapumisesta.

Tavallisemmat poliklinikalle tulon syyt ovat papa- eli irtosolumuutokset, raskauden keskeytykset, vuotohäiriöt, kohdun ja munasarjojen kasvaimet sekä laskeuma- ja virtsankarkailuongelmat. Poliklinikalla tehdään myös pientoimenpiteitä, kuten kohdunsuun sähkösilmukkahoidot, kohtuontelon tähystykset sekä essure-sterilisaatiot. Virtsanpidätyskyvyn parannusleikkaukset ja virtsarakon Botox-hoidot sekä osa laskeumaleikkauksista toteutetaan polikliinisinä toimenpiteinä. Poliklinikalla hoidetaan myös gynekologisten syöpien seurantakäynnit.

Seksuaalineuvontapoliklinikka palvelee sinua yksilöllisesti ja luottamuksellisesti seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien kysymysten ja haasteiden kohtaamisessa. Neuvonnan tarve voi tulla eteesi oman kehonkuvan ja itsetuntemuksen pohdiskelussa, eri elämäntilanteisiin liittyvissä seksuaalielämän muutoksissa sekä ilmaisun, vuorovaikutuksen ja läheisyyden haasteissa. Seksuaalineuvonnassa keskustellaan ja kartoitetaan, käydään yhdessä läpi ajantasaista ja yksilöllistä tietoa, sekä tarvittaessa ohjataan harjoituksia. Poliklinikalla työskentelee kaksi seksuaalineuvojan koulutuksen saanutta kätilöä. Lähetteen poliklinikalle saat omalta lääkäriltäsi. Seksuaalipoliklinikan asiakaspalaute

Lapsettomuushoidot toteutetaan yhteistyössä Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa.

Vastaanotolla työskentelee lääkärin parina aina hoitaja. Olemme opetussairaala, joten usein vastaanotolla on myös terveydenhuollon opiskelijoita.

Naistentautien päivystyspotilaat hoidetaan naistentautien poliklinikalla ma-pe klo 9-14, muina aikoina päivystyspoliklinikalla.

Yhteystiedot:

Naistentautien poliklinikka, puh. 03 629 2855, takaisinsoittopalvelu on auki arkisin klo 8.00–14.00.
Lapsettomuuspoliklinikka, puh. 03 629 3526, takaisinsoittopalvelu on auki maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 8.15–13.00.