KANTA-HÄMEEN KORONAROKOTUKSET

kanta-häme-logo

5-11 vuotiaiden lasten rokotukset Janakkalassa

Kaikkien 5-11 vuotiaiden lasten on mahdollista ottaa koronarokotus. Aika varataan omahoitajan kautta (Tervakosken omahoitajien yhteystiedotTurengin omahoitajien yhteystiedot).

Lapsille annettava koronarokote on: Pfizer-BionTechin Comirnaty 10 µg/annos.

Alle 12-vuotiaan lapsen rokottamiseen tarvitaan molempien vanhempien suostumus. THLn lomakkeeseen. Suostumuslomakkeen voit tarvittaessa noutaa myös neuvoloiden odotusaulasta tai Turengin Perhekeskuksen aulasta.

Lisätietoa lasten rokottamisesta.

Rokotusväli

5-11 -vuotiaiden lasten Comirnaty-rokotteen myyntiluvan mukainen rokotesarja sisältää kaksi rokotusta 6-12 viikon tehostevälillä.

Poikkeuksena kuitenkin:

    • Jos lapsi on sairastanut koronavirustaudin, ensimmäisen rokotteen voi antaa 4-6 kk kuluttua sairastetusta taudista. Toista rokotetta ei tällöin tarvita.
    • Jos lapsi on saanut ensimmäisen rokotteen ja sairastunut tämän jälkeen koronavirustautiin, toista rokotetta ei tarvita.

Jos lapsi tarvitsee esim. koronapassia varten kaksi rokotusta (ja sairastetusta taudista on yli 6 kk), toinen rokote voidaan antaa aikaisintaan 4 kk kuluttua ensimmäisestä rokotteesta tai sairastetusta taudista. Tällä hetkellä koronapassia edellytetään vain yli 16-vuotiailta.
THL:n taulukko 5-11 -vuotiaiden koronarokotusten tarpeesta eri tilanteissa:

Ei koronavirustartuntaa Koronavirustartunta 1 rokote
+ koronavirustartunta
2 rokotetta +
koronavirustartunta
Kaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä Ensimmäinen rokote 4−6 kk tartunnasta Ei tarvetta toiselle rokotteelle Ei tarvetta kolmannelle rokotteelle