KANTA-HÄMEEN KORONAROKOTUKSET

kanta-häme-logo

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä


Päivitettyä (6.9.22):

THL suosittelee koronarokotuksen tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosterokotteella ei ole kiire ja THL suositteleekin ottamaan rokotteen syksyn influenssarokotteen kanssa samaan aikaan marras- joulukuussa.

Tehosterokotteen antamiseen eivät vaikuta aiemmin annettujen rokotteiden määrä eikä sairastetut koronataudit.

Tehosteannoksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. (THL:n tiedote 1.9.2022) Kun influenssarokotukset alkavat, tiedotamme tarkemmin tehosterokotusaikataulusta.

Neljäs rokoteannos:

Olemme laajentaneet 4. annosten rokottamisia siten, että kaikki 60-vuotta täyttäneet ja 18-vuotta täyttäneet riskiryhmään kuuluvat henkilöt voivat varata rokotusaikoja ja tulla ilman ajanvarausta oleviin rokotustapahtumiin.

Ajanvaraus on avoinna osoitteessa forssa.terveytesi.fi

Viides rokoteannos:

THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

THL:n alustavien tutkimustulosten mukaan neljännen rokoteannoksen jälkeen vasta-aineiden määrä jää voimakkaasti immuunipuutteisilla keskimäärin kolmasosaan siitä rokotevasteesta, joka terveillä aikuisilla on kolmannen annoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisilla yksilöiden välinen vaihtelu rokotevasteessa on suurta, sillä immuunipuutoksen vakavuus vaikuttaa vasteeseen.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

THL:n verkkosivu asiasta

Rokotuspaikka:

Sortohaan rokotuspiste on suljettu. Kaikki rokotukset annetaan terveysasemilla.


Ajanvaraus on avoinna:

Osoitteessa forssa.terveytesi.fi voit varata ajan:

    • 1. koronarokotteelle 5-vuotta täyttäneille
    • 2. koronarokotteelle 12-vuotta täyttäneille
    • 3. koronarokotteelle 12-vuotta täyttäneille
    • 4. rokoteannokselle, mikäli olet 60-vuotta täyttänyt tai 18-vuotta täyttänyt riskiryhmään kuuluva. 
    • 5. rokoteannokselle, mikäli olet voimakkaasti immuunipuutteinen. Lista voimakkaasti immuunipuuteisiksi luettavista löytyy THL:n sivuilta.

Ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 03 4191 4191. Numerossa olevan nauhoitteen sisältö.

Kuulo- ja puhevammaiset voivat varata ajan tekstiviestillä numerosta 045 7397 6474

Aiemmin varatut ajat voi tarkistaa (ja tarvittaessa perua) osoitteessa forssa.terveytesi.fi