KANTA-HÄMEEN KORONAROKOTUKSET

kanta-häme-logo

Kanta-Hämeessä rokotukset etenevät Suomen koronarokotusstrategian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemien linjausten mukaisesti (THL:n verkkosivut). Koronarokotteita tarjotaan kaikille 5 vuotta täyttäneille. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Kela korvaa koronarokotteen ottamisesta aiheutuvia matkakuluja (lue Kelan tiedote 26.3.2021).

THL:n uusimmat linjaukset (päivitetty 28.07.2022)

THL suosittelee vakavasti immuunipuutteisille viidettä koronarokoteannosta, kun neljännestä on kulunut 4-6 kuukautta (THL:n tiedote 15.6.2022) – kunnat suunnitelevat ajanvaraukset lähipäivien aikana.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia yli 60-vuotiaille ja 18-59 –vuotiaille riskiryhmiin kuuluville (THL:n tiedote 18.7.2022)

THL:n suosittelee neljättä koronarokotusta kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville sekä iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky on alentunut (THL:n tiedote 5.5.2022).  

THL suosittelee 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta (THL:n tiedote 24.3.2022)

THL suosittelee riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille kolmatta koronarokoteannosta (THL:n tiedote 3.3.2022)

Raskaana olevat on lisätty vakavan koronataudin riskiryhmiin (THL:n tiedote 18.1.2022)

Lisää THL:n tiedotteita Tiedotteet ja uutiset – THL  

Tarkista oma rokotusryhmäsi ja ajanvarauksen tilanne
Tällä sivustolla voit arvioida mihin rokotusryhmään kuulut ja saat tarkemmat ohjeet rokotusajan varaamiseen. Aloita valitsemalla, minkä kunnan tai kuntayhtymän alueella asut.

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetaan yleensä jo aika toiseen rokotteeseen. Ajan varatessasi sitoudut ottamaan myös tehosterokotteen täyden rokotussuojan saamiseksi. Tehosterokotteen aika annetaan sinulle mukaan ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä noin 6-12 viikon päähän. Aika on sitova.