KANTA-HÄMEEN KORONAROKOTUKSET

kanta-häme-logo

Kanta-Hämeessä rokotukset etenevät Suomen koronarokotusstrategian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemien linjausten mukaisesti (THL:n verkkosivut). Koronavirusrokotteet saapuvat Suomeen erissä, minkä vuoksi väestö rokotetaan tietyssä, lääketieteellisin perustein määräytyvässä järjestyksessä. Ryhmiä voidaan rokottaa limittäin. Koronarokotteita tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Kela korvaa koronarokotteen ottamisesta aiheutuvia matkakuluja (lue Kelan tiedote 26.3.2021).

THL:n linjaukset (23.4.2021)

  • Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla. Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.
  • 65 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita. Uusien rokotussarjojen suhteen 65 vuotta täyttänyt voi viikosta 18 eteenpäin itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. (Lue THL:n tiedote 6.4.2021 >Mitkä ovat AstraZenecan rokotteen vasta-aiheet ja varotoimet?)
  • THL:n linjauksen mukaan rokotussarja täydennetään loppuun ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella, mitä henkilö on aiemmin saanut
  • Riskiryhmä 2 alaikäraja laskee 18 vuodesta 16 ikävuoteen

Kysymyksiä ja vastauksia
Sivustoa päivitetään aina tilanteen muuttuessa ja aikataulujen täsmentyessä. Koronarokotukset herättävät paljon kysymyksiä, kokoamme vastauksia Usein kysytyt kysymykset -sivulle.

Tarkista oma rokotusryhmäsi ja ajanvarauksen tilanne
Tällä sivustolla voit arvioida mihin rokotusryhmään kuulut ja saat tarkemmat ohjeet rokotusajan varaamiseen. Aloita valitsemalla, minkä kunnan tai kuntayhtymän alueella asut.

Koronarokotuksissa varataan aika vain ensimmäiseen rokotteeseen, tehosterokotteen aika annetaan 12 viikon päähän ensimmäisellä rokotekerralla. Aika on sitova.

Koronarokotustilanne Kanta-Hämeessä

Alla olevaan taulukkoon päivitetään koronarokotusten tilanne rokotusryhmittäin. 
Kuntakohtainen ajantasainen tilanne on katsottavissa yllä olevien linkkien kautta.

Koronarokotettuja on yhteensä 70 588 eli 49.6 % yli 16 vuotiaista kantahämäläisistä. 
Tieto päivitetään kerran viikossa. (Päivitetty 14.5.2021).

Linkki THL:n tilastoon: Koronarokotukset Suomessa – THL kuutio- ja tiivistekäyttöliittymä

   

Kohderyhmä

Rokotustilanne* 21.4.2021

Koronapotilaita hoitava sote-henkilöstö ja koronanäytteenottajat

VALMIS**
Ikääntyneiden asumispalveluyksikköjen asukkaat

VALMIS**
Ikääntyneiden asumispalveluyksikköjen työntekijät

VALMIS**
≥ 80-vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet VALMIS**
75–79-vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet

VALMIS**
70–74-vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet VALMIS**
Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus VALMIS**
Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus

Käynnissä
Muu aikuisväestö: kuntien kesken pientä vaihtelua, mihin ikäryhmiin rokotukset ovat edenneet (ks. kuntavalinnan kautta > Muu aikuisväestö)

Käynnissä

 

* Rokotustilanne kuvaa rokotusten tilannetta, ei ajanvarauksen tilannetta. Ajanvaraus voidaan avata useita viikkojakin ennen rokotusten aloittamista. Tilanne on suuntaa-antava eli kuntakohtainen tilanne kannatta aina katsoa sivulla ylempänä olevista kuntalinkeistä.

**Valmis, kun maakunnassa keskimäärin ollaan tavoitettu 80 % kattavuus.