KANTA-HÄMEEN KORONAROKOTUKSET

kanta-häme-logo

Valitse, mihin rokotusryhmään kuulut

Ajanvarausoikeus on ikäryhmään kuuluvilla. Ikä määrittyy syntymäpäivän mukaan, ei syntymävuoden.

26.11.2022: Influenssarokotuksille on avattu uusia aikoja. Samaan aikaan on mahdollisuus saada myös koronarokote. 

Lisätietoja ja ajanvaraus 019 758 5701 tai sähköisesti osoitteessa Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi)

 

Influenssa – ja koronarokotuksille on mahdollista tulla ilman ajanvarausta seuraavina päivinä: 

Riihimäen Matkakeskus

la 17.12. klo 9-15 neuvolan asiakkaiden ja perheiden walk in 

Oitin lähiasema

la 3.12. klo 9-15 yleinen walk in

Loppisali 

la 10.12. klo 9-15 yleinen walk in 

 

Maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutettujen henkilöiden on mahdollisuus saada influenssarokotus koronarokotuksen yhteydessä, erillistä aikaa ei tarvitse varata. 

THL Kenelle influenssarokote annetaan?


Ajankohtaista 6.9.2022: THL:n uusin linjaus tehosterokotteesta 

THL suosittelee koronarokotuksen tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosterokotteella ei ole kiire ja THL suositteleekin ottamaan rokotteen syksyn influenssarokotteen kanssa samaan aikaan marras- joulukuussa.

Tehosterokotteen antamiseen eivät vaikuta aiemmin annettujen rokotteiden määrä eikä sairastetut koronataudit. Tehosteannoksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Kun influenssarokotukset alkavat, tiedotamme tarkemmin tehosterokotusaikataulusta.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia yli 60-vuotiaille ja 18-59 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta. 

Lisätietoa THL:n sivuilta:

THL suosittelee ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotussuojan tehostamista syksyllä – Tiedote – THL


Ajankohtaista 18.8.2022: 4. koronarokotekierros laajenee kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin

Avaamme ajanvarauksen 4. koronarokotteelle 18.8.2022 alkaen kaikille yli 60-vuotiaille henkilöille. Tämän lisäksi 4. koronarokoteannos annetaan 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Rokote voidaan antaa henkilölle, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Rokotukset annetaan elokuun ajan ajanvarauksella. 


Ajankohtaista 11.8.2022: 4. koronarokotekierros laajenee kaikkiin riskiryhmäläisiin

Avaamme ajanvarauksen 4. koronarokotteelle 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Lisäksi 4. koronarokoteannoksen voivat saada 70 vuotta täyttäneet henkilöt, omaishoidettavat ja säännöllisen kotihoidon asiakkaat. 12 vuotta täyttäneet voimakasta immuunipuutetta sairastavat henkilöt voivat saada 4. tai 5. koronarokoteannoksen.

Luettelo riskiryhmistä: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Rokote voidaan antaa henkilölle, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Lisätietoa koronavirustaudin sairastaneiden rokotuksista: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?


Ajankohtaista 20.7.2022: neljäs rokotekierros laajenee Riihimäen seudulla asteittain

THL suosittelee neljänsien koronarokotusannosten laajentamista. Tarjoamme tällä hetkellä aikoja neljänsiin rokotusannoksiin yli 70 -vuotiaille sekä 12-vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Uusi suositus on tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain henkilöille, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille eli seuraavassa järjestyksessä:

 1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
 2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
 3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

THL on jo aiemmin suositellut neljänsiä rokoteannoksia 80 vuotta täyttäneille, omaishoidettaville, säännöllisen kotihoidon asiakkaille, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 –vuotiaille ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Rokote voidaan antaa henkilölle, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Päivitämme tietoja, kun avaamme ajanvarauksen uusille ryhmille.


Ajankohtaista 15.6.2022: Viides rokoteannos voimakkaasti immuunipuutteisille

THL suosittelee 5. rokoteannosta voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12 -vuotiaille henkilöille, joilla on joko synnynnäinen immuunipuutos, immuunivastetta heikentävä sairaus tai immuunivasteeseen vaikuttava lääkitys, joka merkittävästi heikentää vastetta rokotteelle.  Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

THL:n alustavien tutkimustulosten mukaan neljännen rokoteannoksen jälkeen vasta-aineiden määrä jää voimakkaasti immuunipuutteisilla keskimäärin kolmasosaan siitä rokotevasteesta, joka terveillä aikuisilla on kolmannen annoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisilla yksilöiden välinen vaihtelu rokotevasteessa on suurta, sillä immuunipuutoksen vakavuus vaikuttaa vasteeseen.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

THL Voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotukset

THL suosittelee vakavasti immuunipuutteisille viidettä koronarokotusta


Ajankohtaista 2.6.2022: Neljäs rokotus laajenee 70-79-vuotiaisiin riskiryhmiin kuuluviin.

THL neljäs koronarokote

Suosittelemme neljänsiä koronarokoteannoksia 

 • 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille
  Luettelon voimakkaasti immuunipuutteisista löydät sivulta Kolmas koronarokoteannos kohdasta Ketkä kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteisiin?
 • 80 vuotta täyttäneille
 • iäkkäiden hoivakodeissa asuville
 • iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona
 • lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille
  Luettelo lääketieteellisistä riskiryhmistä

Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Koronavirustaudin seurauksena muodostuva immuniteetti aiheuttajavirusta vastaan säilyy ainakin 6–12 kuukauden ajan ja todennäköisesti suojaa ainakin osittain myös eri virusmuunnosten aiheuttamalta vakavalta taudilta. Rokottamalla tätä immuunivastetta voidaan tehostaa. 

Kun tartunta on saatu kahden rokoteannoksen jälkeen, tartunta itsessään tehostaa rokottamalla aikaansaatua immuniteettia. Rokotettujen koronavirustartunta todennäköisesti tuottaa jopa nykyisiä rokotteita paremman ja pitkäkestoisemman suojan tartunnan aiheuttanutta virusmuotoa vastaan.  

Taudin sairastaneelle 18 vuotta täyttäneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta aikaisintaan, kun sairastetusta taudista on kulunut 2 kuukautta. Alle 18-vuotiaille rokote voidaan antaa 4–6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Sairastettu koronavirustauti muodostaa immuunivasteen samalla tavoin kuin rokoteannos. Tutkimusten perusteella taudin sairastanut saa yhdestä rokoteannoksesta vähintään yhtä hyvän vasteen kuin tautia sairastamattomat saavat kahdesta annoksesta. 

Jos rokotettu henkilö sairastuu koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti rokottamalla aikaansaatua suojaa samalla tavoin kuin taudin sairastamattomilla seuraava rokoteannos. On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.  Muuten ei ole väliä, kuinka kauan sitten tauti on sairastettu. Sairastetun taudin ja rokotteen välillä on siis voinut kulua pitkäkin aika. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.

Lisätietoa THL:n sivuilta:

THL Sairastetun koronataudin vaikutus koronarokotukseen

 

Lisätietoja ja ajanvaraus 019 758 5701 tai sähköisesti osoitteessa Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi)

 

Rokotuspaikat

 • Hausjärvi: Lehtimajat, Kuusitie 10 -18, Oitti
 • Loppi: Lopen lähiasema, Pajatie 1
 • Riihimäen Matkakeskus, Eteläinen Asemakatu 2A

 

Päivitetty 28.11.2022 klo 15.40.