KANTA-HÄMEEN KORONAROKOTUKSET

kanta-häme-logo

Valitse, mihin rokotusryhmään kuulut

Ajanvarausoikeus on ikäryhmään kuuluvilla. Ikä määrittyy syntymäpäivän mukaan, ei syntymävuoden.

HUOM! Matkakeskuksen rokotuspiste sulkeutuu 

Suljemme Matkakeskuksen rokotuspisteen 21.12.2022. Tammikuussa korona- ja influenssarokotuksia annetaan Riihimäellä Kontiontiellä sekä Lopen ja Oitin lähiasemilla.

Koronan tehosterokoteannos annetaan

Tehosterokotus annetaan varianttirokotteella ja sen voi saada aikaisintaan 3 kuukauden kuluttua edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta virustaudista. Käytössä ovat BA.1 ja BA.5 -varianttirokotteet. Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022 – THL

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä mm. vakavalle influenssalle alttiit henkilöt, joita ovat

 • 65 vuotta täyttäneet

– sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat

 • raskaana olevat 
  – alle 7-vuotiaat lapset

Varaa aika sähköisesti Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi) tai puhelimitse omasta tiimistä

 • Tiimi 1, puh. 019 758 5950
 • Tiimi 2, puh. 019 758 5841
 • Tiimi 3, puh. 019 758 5813
 • Tiimi 4, puh. 019 758 5800

Ajankohtaista 6.9.2022: THL:n uusin linjaus tehosterokotteesta 

THL suosittelee koronarokotuksen tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosterokotteella ei ole kiire ja THL suositteleekin ottamaan rokotteen syksyn influenssarokotteen kanssa samaan aikaan marras- joulukuussa.

Tehosterokotteen antamiseen eivät vaikuta aiemmin annettujen rokotteiden määrä eikä sairastetut koronataudit. Tehosteannoksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Kun influenssarokotukset alkavat, tiedotamme tarkemmin tehosterokotusaikataulusta.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia yli 60-vuotiaille ja 18-59 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta. 

Lisätietoa THL:n sivuilta:

THL suosittelee ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotussuojan tehostamista syksyllä – Tiedote – THL


Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Koronavirustaudin seurauksena muodostuva immuniteetti aiheuttajavirusta vastaan säilyy ainakin 6–12 kuukauden ajan ja todennäköisesti suojaa ainakin osittain myös eri virusmuunnosten aiheuttamalta vakavalta taudilta. Rokottamalla tätä immuunivastetta voidaan tehostaa. 

Kun tartunta on saatu kahden rokoteannoksen jälkeen, tartunta itsessään tehostaa rokottamalla aikaansaatua immuniteettia. Rokotettujen koronavirustartunta todennäköisesti tuottaa jopa nykyisiä rokotteita paremman ja pitkäkestoisemman suojan tartunnan aiheuttanutta virusmuotoa vastaan.  

Taudin sairastaneelle 18 vuotta täyttäneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta aikaisintaan, kun sairastetusta taudista on kulunut 2 kuukautta. Alle 18-vuotiaille rokote voidaan antaa 4–6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Sairastettu koronavirustauti muodostaa immuunivasteen samalla tavoin kuin rokoteannos. Tutkimusten perusteella taudin sairastanut saa yhdestä rokoteannoksesta vähintään yhtä hyvän vasteen kuin tautia sairastamattomat saavat kahdesta annoksesta. 

Jos rokotettu henkilö sairastuu koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti rokottamalla aikaansaatua suojaa samalla tavoin kuin taudin sairastamattomilla seuraava rokoteannos. On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.  Muuten ei ole väliä, kuinka kauan sitten tauti on sairastettu. Sairastetun taudin ja rokotteen välillä on siis voinut kulua pitkäkin aika. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.

Lisätietoa THL:n sivuilta:

THL Sairastetun koronataudin vaikutus koronarokotukseen

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Varaa aika sähköisesti Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi) tai puhelimitse omasta tiimistä

 • Tiimi 1, puh. 019 758 5950
 • Tiimi 2, puh. 019 758 5841
 • Tiimi 3, puh. 019 758 5813
 • Tiimi 4, puh. 019 758 5800

Rokotuspaikat

 • Hausjärvi: Lehtimajat, Kuusitie 10 -18, Oitti
 • Loppi: Lopen lähiasema, Pajatie 1
 • Riihimäen sairaala, Kontiontie 77, 1. krs, huone 14

 

Päivitetty 19.12.2022 klo 10.00.