Kanta-Hämeessä siirrytään kiihtymisvaiheeseen 16.6.2021 alkaen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina 14. kesäkuuta maakunnan koronavirustilannetta. Kokouksessa arvioitiin tilanne ja todettiin tilannekuvan stabiloituneen ja päätettiin Kanta-Hämeen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen 16.6.2021 alkaen.

Ilmaantuvuus laski edelleen viikonlopun aikana ja ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä maakunnassa 25/100000. Myös muut parametrit puolsivat siirtymistä kiihtymisvaiheeseen. Positiivisten näytteiden osuus oli edelleen laskusuuntainen. Karanteenissa olevien sairastuneiden osuus on nousussa, epäselviä tartuntaketjuja vain yksi paikallinen tartunta. Kehitysennuste näyttää positiiviselta ja sairaalansisäinen tilanne on hyvä. Positiivisen tartunnan saaneet ovat kaikki saatu yhdelle osastolle kohorttiin ja muita osastoja päästy avaamaan.

Yleisötilaisuuksiin, ryhmäharrastustoimintaan ja julkisten tilojen käyttöön lievennyksiä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä päätöksessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.