Uusi vuosi ja uusi suunta!

Vuosi vaihtui ja vuoden vaihde toi merkittävän muutoksen Kantasairaala-hankkeen suunnitelmiin sijaintipaikan vaihtuessa Harvialantien varren tontista nykyiselle sairaala-alueen tontille. Sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen on kertonut tiedotteessaan perusteluja päätökselle, joka luonnollisesti oli pettymys koko hankkeen näkökulmasta.

Jatkamme kuitenkin suunnittelua uuden sijaintipaikan näkökulmasta ja saamme varmasti aikaiseksi hyvän, toimivan ja kustannustehokkaan sairaalakokonaisuuden! Sijainti Ahvenistossa ei kuitenkaan mahdollista perusterveydenhuollon integraatiota siinä laajuudessa, kuin olimme suunnitelleet. Tämä aiheuttaa jonkin verran muutoksia Kantasairaalahankkeen tilasuunnitelmiin ja edellyttää lähipalveluiden tarvitsemien tilojen ja tukipalveluiden järjestämistä Hämeenlinnan keskusta-alueelle.

Arvioimme parhaillaan miten olemassa olevia rakennusosia kannattaa hyödyntää uuden sairaalan osana ja valmistelemme esitystä uudisrakennuksen sijainnista Ahveniston tontilla sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston käsittelyyn. Näin saamme hyvät lähtökohdan allianssin kehitysvaiheelle, joka on tarkoitus käynnistää heti hallituksen päätösten varmistuttua.

t. Eeva R-K

[wp_social_sharing social_options='facebook,twitter,linkedin' facebook_text='Jaa Facebookissa' twitter_text='Jaa Twitterissä' googleplus_text='Jaa Google+:ssa' linkedin_text='Jaa LinkedInissä' pinterest_text='Jaa Pinterestissä' icon_order='f,t,g,l,p' show_icons='0' before_button_text='' text_position='' social_image='' ]