Seri-tukikeskus

Kanta-Hämeen Seri-tukikeskus auttaa seksuaaliväkivaltaa kohdanneita. Toimintoja on Hämeenlinnan sairaalan päivystyspoliklinikalla ja naistentautien poliklinikalla. Tukikeskukseen ei tarvita lähetettä ja sinne voi hakeutua itse tai viranomaisen ohjaamana. Seri-tukikeskukseen olisi hyvä tulla/olla yhteydessä mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen, mutta viimeistään yhden kuukauden kuluttua tapahtuneesta. Neuvoja ja ohjausta meiltä saa kuitenkin tarvittaessa pitkänkin ajan jälkeen, mikäli olet seksuaaliväkivaltaa kohdannut, eli meille saa aina soittaa.

Tukikeskus on tarkoitettu kaikille sukupuolille ja 16 vuotta täyttäneille, alle 16-vuotiaat tutkitaan ja hoidetaan yliopistollisessa sairaalassa. 21 vuotta täyttäneiden oikeuslääketieteellinen tutkimus tehdään oman alueen päivystyspoliklinikalla eli oikeuslääketieteellisiä näytteitä otetaan tällä hetkellä myös Riihimäen ja Forssan päivystyksissä. Tällöin jatkoseuranta tapahtuu Hämeenlinnan keskussairaalassa.

Palvelut ovat maksuttomia. Tukikeskus palvelee ympäri vuorokauden.

Tukikeskuksessa on tarjolla oikeuslääketieteellistä näytteenottoa, lääketieteellistä hoitoa, tarvittavat lääkkeet, rokotukset ja jälkiehkäisyn, psyykkistä tukea alkuvaiheen kriisistä selviytymiseen ja suunnitelman tarvittavasta jatkotuesta sekä tietoa sairaalan ulkopuolisista tukitoimista.

 

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 03 629 3097. Numero toimii takaisinsoittoperiaatteella ja takaisinsoitot tulevat arkisin klo 8-15 SERI-kätilöiltä. Halutessaan virka-ajan ulkopuolella (iltaisin ja viikonloppuisin) voi jättää kiireellisen soittopyynnön jolloin soitto tulee osaston 1 kautta.

Tekstiviestipalvelu: 045 73959814. Tekstiviesteihin vastataan arkisin klo 8-15.

Seri-tukikeskuksen palautelomake