Oma Raitti

Mikä on Oma Raitti?

Oma Raitti on uusi sähköinen palvelualusta, joka mahdollistaa digitaalisen asioinnin potilaan ja Kanta-Hämeen keskussairaalan välillä. Oma Raitilla voit tarkastella hoitoaikani-aikajanaa, eli näet kätevästi lähimenneisyydessä olleet ja tulevat ajanvarauksesi hoitoyksiköihimme. Huomioi, että toistaiseksi Oma Raitissa ei vielä näy vastaanottoihin liittyvät tutkimusajat, kuten laboratorio- tai kuvantamistutkimukset. Oma Raitista voit siirtyä ilman uudelleen kirjautumista myös OmaKantaan tarkastelemaan kaikkia hoitotietojasi.

Oma Raitti -palvelun käynnistyessä on mahdollisuus täyttää toimenpiteeseen liittyviä esitietolomakkeita. Ensimmäisessä vaiheessa sähköisiä esitietolomakkeita on laadittu naistentautien ja silmäkirurgian asiakkaille. Huomaathan, että lomakkeita ei voi käyttää, ellei Sinulle ole varattuna käyntiä kyseisiin yksiköihin.

Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja tulevaisuudessa Oma Raitin kautta pystyt muun muassa peruuttamaan ja varaamaan vastaanottoaikoja sekä viestimään turvallisesti Sinua hoitavan yksikön kanssa sähköisesti.

Kirjaudu tästä Oma Raittiin

Videovastaanotot

Videovastaanotolla tarkoitetaan sitä, että asiakkaan tutkiminen, diagnostiikka, tarkkailu, seuranta, hoitaminen, hoitoon liittyvät päätökset tai suositukset perustuvat videon välityksellä järjestettyihin ammattilaisen ja asiakkaan, kahdenkeskeisiin keskusteluihin. Videovastaanottona voidaan järjestää myös verkostotapaaminen, missä asiakkaan lisäksi voi olla hänen läheisiään ja useita ammattilaisia.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin videovastaanotto on suunnattu sairaanhoitopiirin asiakkaille. Videovastaanoton järjestämiseksi on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja asiakkaan välillä oltava potilas- tai asiakassuhde.

Asiakkaan, hänen huoltajan tai hänen muun laillisen edustajan on annettava lupa sähköiseen asiointiin, ennen videovastaanoton aloittamista. Luvan voi antaa kirjallisena, jolloin se liitetään potilastietoihin tai sähköisenä OmaRaitti -palvelussa, mistä tieto siirtyy sairaanhoitopiirin asiakas- ja potilastietojärjestelmään. OmaRaitin käyttöä varten asiakas tarvitsee pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Kanta-Hämeen keskussairaala järjestää videovastaanotot toistaiseksi Microsoftin Teams-ohjelmaa hyödyntäen. Alta löydät ohjeistuksen videovastaanotoille eri laitteille ja eri tilanteisiin PDF-tiedostoina:

Videovastaanotolle liittyminen tietokoneella

Videovastaanotolle liittyminen alypuhelimella

Alaikäisen videovastaanotolle liittyminen

Videovastaanottojen tietosuoja

Oletko jo osallistunut videovastaanotolle? Vastaa asiakaskyselyymme

Katso miten Oma Raitti saa Herra Sattusen svengaamaan:

Miten otat palvelun käyttöön?

Voit kirjautua Oma Raittiin ja ottaa sen käyttöön pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Palvelu toimii nettiselaimella ja skaalautuu hyvin kaikille mobiililaitteille. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinulta kysytään suostumusta sähköiseen asiointiin. Sen jälkeen voit tarkistaa yhteystietosi, täydentää tai korjata puhelinnumerosi ja antaa sähköpostiosoitteesi. Näitä tietoja tarvitsemme, jotta voimme jatkossa asioida kanssasi sähköisesti. Palvelun käyttö on maksutonta.

Katso videolta ohjeet, miten Oma Raitti otetaan käyttöön:

Jos Sinulla on ongelmia, kysyttävää tai kehittämisehdotuksia Oma Raitista, voit jättää palautetta palvelun kautta tai jos et jostain syystä pääse kirjautumaan palveluun, niin palautelomakkeellamme. Muista yksilöidä ongelma ja jättää nimesi ja yhteystietosi palautteen yhteyteen, jotta voimme korjata mahdolliset ongelmat!