Synnytys

Tervetuloa synnyttämään Hämeenlinnaan!


Hoidamme synnytys- ja naistentautien erikoissairaanhoitoa tarvitsevia naisia elämänkaaren eri vaiheissa. Korkealaatuisella synnytysosastollamme syntyy vuosittain noin 1 400 vauvaa. Takaamme jokaiselle vauvalle ja hänen vanhemmilleen korkealaatuisen ja yksilölliset tarpeet huomioivan hoidon, joka turvaa sekä vastasyntyneen että äidin hyvinvoinnin. Jo raskausaikana tarjoamme kaikille perheille normaalia laajemmat palvelut. Kaikista sikiöistä pyritään ottamaan esimerkiksi ultraäänellä 4D-kuvat, joista nähdään sikiön liikkeet reaaliajassa. Ennen synnytystä tarjoamme perheille henkilökohtaisen synnytysvalmennuksen ja tutustumiskäynnin synnytysosastolla.

Synnytysvalmennukset järjestetään lauantaisin klo 13-15. Toistaiseksi emme järjestä tutustumiskäyntejä.

Synnyttäneiden äitien lantionpohjaryhmä on jatkossa nimeltään Palaudu synnytyksestä –ryhmä.

Palaudu synnytyksestä -ryhmä kokoontuu vuonna 2022 pääsääntöisesti joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.

Ryhmä on tarkoitettu 2-6 kuukauden kuluttua synnytyksestä pääsääntöisesti Kanta-Hämeen keskussairaalassa synnyttäneille äideille.

Synnytysvalmennuksen ja Palaudu synnytyksestä-ryhmän ajanvarauskirja

Vanhemmat voivat valita lukuisista erilaisia synnytys ja kivunlievitystavoista itselleen sopivimman. Kivunlievitykseen löytyy sekä lääkkeellisiä että lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Synnytysosastolla on kuusi synnytyssalia ja kaksi kodinomaista tarkkailuhuonetta. Mahdollisuuksien mukaan tuore perhe pääsee perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat tutustua rauhassa uuteen perheenjäseneen. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille myös mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen.

Yksikköön kuuluvat synnytysosaston ohella äitiyspoliklinikka, synnytys- ja naistentautien vuodeosasto sekä äidinmaitokeskus. Poliklinikoille tullaan lähetteellä. Synnytystoiminta kuuluu potilaan valinnanvapauden piiriin, ja Hämeenlinnaan tullaan synnyttämään myös maakunnan rajojen ulkopuolelta.

Käytännössä synnytyssairaalansa voi valita seuraavilla eri tavoilla:

  1. Varaa aika meille seulontaultraäänitutkimuksiin äitiyspoliklinikalle arkisin kello 8-14 puhelinnumerosta 03 629 2103.
  2. Pyydä neuvolasi terveydenhoitajalta lähete meille, jos raskauttasi tarvitsee seurata äitiyspoliklinikalla.
  3. Ilmoita terveydenhoitajalle, että haluat synnyttää Hämeenlinnassa, niin terveydenhoitaja tekee lähetteen.
  4. Päivystyksellinen synnytys, eli kun synnytys on käynnistymässä, tulette yksinkertaisesti Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Päivystyksellisissä kiiretilanteissa voit soittaa numeroon 03 629 2108, johon vastataan 24/7. Raskauden seurantaan liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä omaan neuvolaan. Jos Sinulla on yleistä kysyttävää synnytyspalveluistamme, voit soittaa arkisin virastoaikoina osastonhoitajan numeroon 040 3586 587.

Kanta-Hämeen keskussairaalan ohjeita raskaana oleville synnyttäjille koronavirusepidemian (COVID-19) aikana

Kanta-Hämeen keskussairaalan tukihenkilöitä koskevat rajoitukset raskauden ja synnytyksen hoidossa

Näiltä sivuilta voi tarkemmin tutustua palveluihimme. Tykkää myös Facebook-sivuistamme!