Synnytys

Tervetuloa synnyttämään Hämeenlinnaan!

 

Hoidamme synnytys- ja naistentautien erikoissairaanhoitoa tarvitsevia naisia elämänkaaren eri vaiheissa. Korkealaatuisella synnytysosastollamme syntyy vuosittain yli 1000 vauvaa. Takaamme jokaiselle vauvalle ja hänen vanhemmilleen korkealaatuisen ja yksilölliset tarpeet huomioivan hoidon, joka turvaa sekä vastasyntyneen että äidin hyvinvoinnin. Jo raskausaikana tarjoamme kaikille perheille normaalia laajemmat palvelut. Kaikista sikiöistä pyritään ottamaan esimerkiksi ultraäänellä 4D-kuvat, joista nähdään sikiön liikkeet reaaliajassa. Ennen synnytystä tarjoamme perheille henkilökohtaisen synnytysvalmennuksen ja tutustumiskäynnin synnytysosastolla.

Synnytysvalmennukset järjestetään lauantaisin klo 13-15. Synnytysyksikössä järjestetään kesällä 2024 myös tutustumisryhmiä, joissa pääsee tutustumaan synnytyssaliin ja osaston tiloihin sekä kyselemään mielessä olevia asioita. Tutustumisryhmään ei tarvitse ilmoittautua. Ryhmät kokoontuvat äitiyspoliklinikan aulassa lauantaisin klo 13 seuraavina päivinä:

  • la 6.7.2024
  • la 20.7.2024
  • la 3.8.2024
  • 17.8.2024

Synnytysvalmennuksen ajanvarauskirja

Vanhemmat voivat valita lukuisista erilaisia synnytys ja kivunlievitystavoista itselleen sopivimman. Kivunlievitykseen löytyy sekä lääkkeellisiä että lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Synnytysosastolla on kuusi synnytyssalia ja kaksi kodinomaista tarkkailuhuonetta. Mahdollisuuksien mukaan tuore perhe pääsee perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat tutustua rauhassa uuteen perheenjäseneen. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille myös mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen.

Yksikköön kuuluvat synnytysosaston ohella äitiyspoliklinikkasynnytys- ja naistentautien vuodeosasto sekä äidinmaitokeskus.

Poliklinikoille tullaan lähetteellä.

Synnytystoiminta kuuluu potilaan valinnanvapauden piiriin, ja Hämeenlinnaan tullaan synnyttämään myös maakunnan rajojen ulkopuolelta.

Käytännössä synnytyssairaalansa voi valita seuraavilla eri tavoilla:

  1. Varaa aika meille seulontaultraäänitutkimuksiin äitiyspoliklinikalle arkisin kello 8-14 puhelinnumerosta 03 629 2103.
  2. Pyydä neuvolasi terveydenhoitajalta lähete meille, jos raskauttasi tarvitsee seurata äitiyspoliklinikalla.
  3. Kun synnytys on käynnistymässä, lähdette sairaalaan. Voit halutessasi soittaa ennen tuloa.

Päivystyksellisissä kiiretilanteissa voit soittaa numeroon 03 629 2108, johon vastataan 24/7. Raskauden seurantaan liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä omaan neuvolaan.

Näiltä sivuilta voi tarkemmin tutustua palveluihimme. Tykkää myös Facebook-sivuistamme ja seuraa Synnytä Hämeenlinnassa- instagram tiliämme!