Some sairaalassa

Sosiaalinen media ja valokuvaaminen Kanta-Hämeen keskussairaalassa ja Riihimäen sairaalassa

Kännykkäkameroiden ja sosiaalisen median käyttö tiloissamme on sallittua, jos puhelimen käyttöä ei ole erikseen joidenkin tutkimuslaitteistojen läheisyydessä kielletty. Muistathan kuitenkin seuraavat pelisäännöt:

  • Älä julkaise sosiaalisessa mediassa mitään, joka voisi vaarantaa toisen potilaan yksityisyyden. Älä kirjoita tai valokuvaa mitään sellaista, joka voisi edes epäsuorasti mahdollistaa jonkun toisen tunnistamisen.
  • Oleta automaattisesti, että kirjoittamasi tieto voi Sinusta riippumattomistakin syistä päätyä julkisuuteen, vaikka kirjoittaisit suljettuun ryhmään.
  • Aulat, kahvilat ja odotustilat sairaalassa ovat lain mukaan julkista tilaa, joten niissä saa valokuvata. On kuitenkin kohteliasta huomioida muut ihmiset ja kysyä heidän lupaansa valokuvaamiseen. Toisten POTILAIDEN kuvaaminen on kuitenkin kiellettyä kaikissa tiloissa.
  • Hoitotilat, eli erilaiset vastaanotto-, toimenpide- ja potilashuoneet EIVÄT OLE JULKISIA tiloja, ja niissä kuvaamista voidaan rajoittaa yksityisyyden suojan tai potilasturvallisuuden nimissä. Kysy henkilökunnalta, ennen kuin kuvaat mitään!
  • Myöskään kaikki työntekijämme eivät tahdo tulla kuvatuiksi ilman lupaa. Kysy siis henkilökunnalta lupa ennen heidän kuvaamistaan tai kuvien julkaisua sosiaalisessa mediassa.
  • Potilas on itse vastuussa puhelimensa tai muiden laitteiden säilytyksestä tai ehjänä pysymisestä tiloissamme.

Kanta-Hämeen keskussairaala viestii aktiivisesti somessa niin Facebookissa (www.facebook.com/khshp) kuin Twitterissä (@KantaHameenSHP). Muista, että emme kuitenkaan voi käsitellä potilaiden hoitoon liittyviä kysymyksiä tietosuojasyistä verkossa. Niihin liittyviin kysymyksiin on omat asiakaspalvelu- ja palautekanavat.

Myös henkilöstömme on aktiivista some-kansaa. He esiintyvät sosiaalisessa mediassa omina itsenään, eivätkä heidän mielipiteensä välttämättä edusta työnantajan yleistä linjaa. Työaikana henkilöstöllemme on sallittua somen käyttö taukojen aikana ja työtehtäviin liittyen niin, ettei se häiritse varsinaisten työtehtävien hoitoa.