Vierailukäytännöt

Vierailuohje pandemia-aikana

Vierailijoilta ja poliklinikoilla asioivilta potilailta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Eristyksessä tai karanteenissa olevien potilaiden luona vierailut tapahtuvat henkilökunnan kanssa erikseen sopien, mutta muuten vierailujen suhteen on palattu normaalikäytäntöihin, joista voit lukea alta.

Vierailuohje normaaliaikana

Vierailut ovat tärkeitä ja läheisten tuki edistää toipumista. Sairaalassamme osastoilla voi vierailla vapaasti päiväaikaan. Toivomme kuitenkin, että läheiset tulisivat tapaamaan mieluummin iltapäivällä tai illalla, koska hoidot ajoittuvat aamu- ja keskipäivään. Potilashuoneet ovat pieniä, joten toivomme, että vierailijoita olisi vain muutama yhtä aikaa. Lääkärin kierron tai hoitotoimenpiteiden ajaksi vierailijoita voidaan pyytää poistumaan potilashuoneesta. Yöaika on potilaiden lepoaikaa.

Joidenkin osastojen kohdalla vierailijoiden määrää tai vierailuaikoja joudutaan rajoittamaan. Synnytysosastolla voivat vierailla vauvan perhe ja isovanhemmat, muiden vieraiden osalta tarkemmat ohjeet antaa henkilökunta.

Tuliaiset ilahduttavat, mutta neuvottelethan kukkien ja ruokatavaroiden tuonnista osaston henkilökunnan kanssa, koska kukat voivat aiheuttaa allergiaa tai potilaalla saattaa olla erikoisruokavalio. Voimakkaat tuoksut aiheuttavat monille allergisia oireita. Otathan potilaat ja henkilökunnan huomioon ja tulet tuoksutta sairaalaan.

Vältä vierailuja, jos sairastat (tai kotonasi sairastetaan) nuhaa, yskää tai muuta tarttuvaa tautia. Käytä käsidesinfektioainetta, kun tulet osastolle ja potilashuoneeseen ja kun lähdet sieltä.

Sairaalan pääovi on auki arkisin klo 6.00 – 19.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00 – 19.00.

Vierailijat voivat jättää päällysvaatteensa sairaalan ala-aulaan, joissa on lukollisia vaatekaappeja.

Huomioithan, että sairaalassa potilastietoja annetaan vain potilaan luvalla. Jos potilas ei pysty sairautensa vuoksi tätä lupaa antamaan, tietoja annetaan vain lähiomaisille, potilasasiakirjoihin merkityille henkilöille tai potilaan suostumuksella.