Tulevaisuuden sairaala

Viime viikolla palvelutuotantojohtajamme Petrus Kukkonen kertoi Tulevaisuuden sairaala – tapahtumassa hankkeestamme otsikolla Miten rakennetaan sairaala, kun kaikki ympärillä muuttuu?

Terveydenhuollon toimintaympäristö onkin tällä hetkellä melkoisessa myllerryksessä: vuoden vaihteessa astui voimaan
ns. keskittämisasetus, jonka perusteella leikkaustoiminta tuli keskittää sairaaloihin, joissa on ympärivuorokautinen päivystys. Sote-lainsäädäntö valmistuessaan tuo muutoksia organisaatioihin ja myös omistusmuutoksia, kun sairaalakiinteistöt siirtyvät Maakuntien tilakeskuksen omistukseen. Myös toimintamallit ovat muutoksessa asukkaiden tarpeiden ja vaatimusten muuttuessa  sekä teknologian kehittyessä – esimerkkinä vaikkapa terveydenhuollon valinnanvapaus ja teknologian kehittyminen pankkipalveluissa tai puhelimen käytössä. Liikenteen toimintatapojenkin ennakoidaan muuttuvan lähivuosina – esimerkiksi ilman kuljettajaa ajavien autojen ja yhteisomistusmallien yleistyessä. Kantasairaalahankkeen kohdalla on lisäksi sairaalan sijaintipaikka muuttunut kesken suunnittelun.

Kantasairaalahankkeen vastauksena on rakentaa moderni, muuntojoustava sairaala tulevaisuuden tarpeisiin allianssimallilla. Silloin kaikki hankkeen osapuolet sitoutuvat yhteisesti asetettuihin tavoitteisiin. Petruksen sanoin: lisäarvoa syntyy, kun parannetaan terveydenhuollon palvelujen vaikuttavuutta, saatavuutta ja asiakkaiden palvelukokemusta järkevillä toiminnoilla.

 t. Eeva R-K

 

 

 

[wp_social_sharing social_options='facebook,twitter,linkedin' facebook_text='Jaa Facebookissa' twitter_text='Jaa Twitterissä' googleplus_text='Jaa Google+:ssa' linkedin_text='Jaa LinkedInissä' pinterest_text='Jaa Pinterestissä' icon_order='f,t,g,l,p' show_icons='0' before_button_text='' text_position='' social_image='' ]