Hämeenlinnan sote-lautakunta puoltaa uuden sairaalan sijoittumista keskustaan

Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli eilen keskiviikkona Kantasairaalahanketta kokouksessaan, ja päätti puoltaa uuden sairaalan sijoittumista Harvialantien tontille. Päätöksessään lautakunta kiinnitti erityisesti huomiota perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraation merkitykseen ja sairaalarakennuksen keskustasijoittumiseen.

Hämeenlinnan kaupungin strategiassa painottuvat hyvinvoinnin edistäminen, aktiiviset kansalaiset, elinvoimainen asumiskaupunki sekä kestävä talous. Kantasairaalahanke vastaa osaltaan näihin strategian haasteisiin yhdistämällä terveydenhuollon perus- ja erikoispalveluita asiakkaita paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi ja  hyödyntämällä uusia teknisiä mahdollisuuksia niin asiakkaiden kuin ammattilaisten avuksi. Sairaalan uusi keskustasijainti tuo elinvoimaa keskustaan ja auttaa Kanta-Hämeen maakuntaa tulevaisuuden kilpailussa asukkaista. Sote-lautakunnan päätökseen ja perusteluihin voi tutustua tarkemmin täältä: http://hameenlinna.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1660

Tulevaisuuden tarina?

Lautakunnan päätöksen voi nähdä tukevan hyvin myös kaupungistumisen megatrendiä. Tekniikan Maailma – lehti kertoi 5.7.2017,  että tyypillinen suomalainen kaupunki koostuu erillisistä alueista, joissa yhdellä asutaan, toisella tehdään töitä ja kolmannella käydään kaupassa, ravintolassa ja kirjastossa. Artikkelissa Juha Kostiainen totesi, että nyt olemme palaamassa kaupungin alkuperäiseen ideaan, jossa kodit, työpaikat ja palvelut ovat sekaisin, lähellä toisiaan. Kaupunkien keskustat tiivistyvät. Juha Kuisma puolestaan mietiskeli Helsingin Sanomien  kolumnissaan 15.8.2017 mikä ratkaisee jonkin alueen kehityksen. Hän vetosi Asko Saatsin vuonna 1996 valmistuneeseen väitöskirjaan, jonka viesti pelkistettynä on: millaisia tarinoita alueella kerrotaan? Tarinat osoittavat mitkä ovat mahdollisen rajat, miten toimien pärjää ja mikä on pitkällä aikavälillä totta.

Millaista tarinaa me haluamme kertoa? Millaista maakuntaa ja kaupunkia haluamme rakentaa? Millaisia tulevaisuuden terveydenhuollon palveluita haluamme?

– Eeva R-K

[wp_social_sharing social_options='facebook,twitter,linkedin' facebook_text='Jaa Facebookissa' twitter_text='Jaa Twitterissä' googleplus_text='Jaa Google+:ssa' linkedin_text='Jaa LinkedInissä' pinterest_text='Jaa Pinterestissä' icon_order='f,t,g,l,p' show_icons='0' before_button_text='' text_position='' social_image='' ]