Kehittämispäivässä haastettiin ajattelemaan luovasti

Keskiviikkona järjestetyssä Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivässä lähestyttiin uuden sairaalan toiminnan kehittämistä monista eri näkökulmista.

Osallistujat, joita oli paikalla ilahduttavan runsaasti niin KHSHP:n kuin maakunnan muidenkin sote-toimijoiden riveistä saivat kuulla muun muassa vertaishankkeen kokemuksia kuultiin Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskus JUSTin suunnittelusta ja rakentamisesta. Aamupäivän muissa esityksissä pureuduttiin tilasuunnitteluun, tietotekniikan hyväksikäyttöön älykkään sairaalan kehittämisessä ja tulevaisuuden terveydenhuoltoon asiakkaan näkökulmasta.

 

Asiakkaan kokemusta ja roolin muutosta aktiiviseksi toimijaksi tarkasteli HUS:n yhteistyökoordinaattori Lauri Kuosmanen, jolla oli hyviä konkreettisia esimerkkejä siitä, miltä toimintamme näyttää asiakkaan näkökulmasta – pääpaino on jatkossakin inhimillisessä kohtaamisessa ihmiseltä ihmiselle, teknologiasta huolimatta.

Iltapäivällä työnohjaaja Jaana Ahtonen-Huuskonen herätteli miettimään miten suhtaudumme muutokseen ja miten viestimme sitä ulospäin. Se mihin huomio keskittyy, kasvaa ja voimistuu. Millaista tarinaa kerromme? Muutos on mahdollisuus. Vuoropuhelulle organisaation sisällä, työyhteisöissä ja asiakkaiden suuntaan on annettava tilaa. Yhteistyötä tekemällä luomme parempaa palvelua, lisätään siis me-henkeä!

Tulevaisuuden tutkija Markku Wilenius korosti uskallusta hakea uusia ratkaisuja ja kokeilla erilaisia ratkaisuja. Teknologian tehtävänä on auttaa ihmisiä toimimaan paremmin ja kehittämään kommunikaatiota. Tulevaisuuden maailmassa hajautettu älykkyys voittaa, joten työelämässä valtaa on syytä siirtää tiimeille, jotta voidaan hyödyntää luovuus parhaalla mahdollisella tavalla.

Kokonaisuudessaan päivä antoi taas uutta virtaa ja vahvistusta projektitiimille, että suunnittelussa otetaan askelia oikeaan suuntaan! Alta voit tutustua johtajaylilääkäri Seppo Rannan johdatukseen päivän teemoihin.

Seppo Ranta_ Kantasairaalahanke

– Eeva R-K

[wp_social_sharing social_options='facebook,twitter,linkedin' facebook_text='Jaa Facebookissa' twitter_text='Jaa Twitterissä' googleplus_text='Jaa Google+:ssa' linkedin_text='Jaa LinkedInissä' pinterest_text='Jaa Pinterestissä' icon_order='f,t,g,l,p' show_icons='0' before_button_text='' text_position='' social_image='' ]