Tulevaisuuden sairaala OYS 2030

Lokakuun alussa minulla oli mahdollisuus tutustua Oulussa uuden tulevaisuuden sairaalan rakennushankkeeseen, jo käyttöönotettuihin uusiin tietoteknisiin järjestelmiin sekä TestLabiin jossa eri toimittajat voivat testata ja esitellä omia laitteitaan ja järjestelmiään.

 

Hiljainen työskentelytila TestLabissa.

Uusi hoitajakutsujärjestelmä, joka on käytössä muutamalla osastolla, on helpottanut hoitohenkilökunnan työtä vähentyneinä askeleina ja rauhallisempana työympäristönä. Hoitajakutsut jotka ennen soivat käytävällä, tulevat nyt vastuuhoitajalle hoitotyöhön suunniteltuun älypuhelimeen. Näin osastolla on saatu vähennettyä ylimääräistä melua huomattavasti. Samoin huoneista tulevat lääkintälaitehälytykset on ohjattu toimiston ja taukotilan isoille näytöille kuin myös hoitajien puhelimiin.

Uusistuneella logistiikkajärjestelmällä hoidetaan koko OYSin materiaali- ja sisäiset potilaskuljetukset. Samaan järjestelmään on liitetty myös kiireettömät potilaskuljetukset muihin hoitolaitoksiin ja kotiin. Näissä kuljetuksissa hyödynnetään kuljetusten yhdistelyä jolloin samaan suuntaan menevät kuljetettavat kyyditään yhdessä.

Koko sairaalasuunnittelussa on paljon yhteneväisyyttä oman Kantasairaalamme suunnitteluun. Potilas ja prosessit – potilasnäkökulma, hoidon laatu ja potilasturvallisuus, tehokkuus ja resurssit. Tilat ja rakenteet – tietotekniikka ja – järjestelmät, tilaratkaisut ( vakiointi, yhteiskäyttöisyys, viihtyvyys, muuntojoustavuus ), logistiikka ja energiatehokkuus.

Paljon voimme oppia toisiltamme.

– Kari R

[wp_social_sharing social_options='facebook,twitter,linkedin' facebook_text='Jaa Facebookissa' twitter_text='Jaa Twitterissä' googleplus_text='Jaa Google+:ssa' linkedin_text='Jaa LinkedInissä' pinterest_text='Jaa Pinterestissä' icon_order='f,t,g,l,p' show_icons='0' before_button_text='' text_position='' social_image='' ]