Elossa 24h -sarjaa kuvataan keskiviikkona 20.9.

Kuvassa kirurgina toimiva Kati Kortelainen kuvattuna leikkaussalissa. Kortelainen katsoo kameraan.

Viime vuonna Elossa 24h -sarjassa seurattiin Kanta-Hämeen keskussairaalassa kirurgi Kati Kortelaisen tiimin toteuttamaa rintasyöpäleikkausta.

Ylen TV1-kanavalla tammikuussa 2018 esitettävän Elossa 24h -sarjan toinen tuotantokausi kuvataan keskiviikkona 20. syyskuuta kymmenessä suomalaisessa sairaalassa. Kanta-Hämeen keskussairaala on mukana myös tänä vuonna, kun kuvausryhmä hyppää ensihoitoyksikön kyytiin ja seuraa sen ja päivystyksemme toimintaa yhden vuorokauden aikana.

Toisen tuotantokauden toteutustapa on hyvin samanlainen kuin erinomaista katsojapalautetta saaneen ensimmäisen kauden. Suuri osa potilastarinoista on etukäteen suunniteltuja, mutta Kanta-Hämeen osalta keskitytään siis ensihoidollisiin akuuttitapauksiin.

Erityispainotuksen tämän vuoden kuvauksissa saavat nuoret ja nuoret aikuiset potilaat.
Kaikilta kuvattavilta pyydetään luvat kuvauksiin ja toteutustapa kunnioittaa potilasta, eikä ensimmäisen vuoden kokemusten perusteella häiritse hoitotoimenpiteitä.

– Meidän henkilökunnallemme jäi erittäin positiiviset kokemukset ensimmäisestä kerrasta, ja siksi olemme innolla mukana tänäkin vuonna. Sarja kuvaa oikealla tavalla erikoissairaanhoitoa tiimityönä, mitä se todellisuudessa mitä syvemmin onkin. Hyvä hoito vaatii monenlaista erityisosaamista, palvelutuotantojohtaja Petrus Kukkonen kiittelee.

Nyt kuvattava toinen tuotantokausi esitetään Yle TV1:ssä ja Areenassa yhden viikon aikana 7. tammikuuta 2018 alkaen. Ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat nähtävissä osoitteessa https://areena.yle.fi/1-3783740