Fimlabin näytteenottoon ilmoittaudutaan jatkossa itseilmoittautumisautomaatilla

Fimlabin näytteenottoon ilmoittaudutaan jatkossa itseilmoittautumisautomaatilla

Fimlabin näytteenottolaboratorioissa Kanta-Hämeessä otetaan käyttöön itseilmoittautumisautomaatit elokuussa, viikon 33 aikana. Automaateilla ilmoittaudutaan kaikkiin näytteenottopalveluihin eli sekä ajanvarausajalle että vuoronumeropalveluihin.
Itseilmoittautumislaitteiden avulla Fimlab pystyy sujuvoittamaan näytteenottoprosessia ja samalla asiakkaan tietosuoja paranee. Ilmoitusautomaatti tulostaa asiakkaalle kuitin, joka sisältää varauksen tiedot ja asiakkaan palvelunumeron. Asiakas kutsutaan palvelunumerolla sisään.

Laboratorioon saapuessaan asiakas ilmoittautuu automaatilla, joka sijaitsee laboratorion aulassa.
Ilmoittautuminen tapahtuu viivakoodillisella henkilökortilla (esim. Kela-kortti tai ajokortti) tai näppäilemällä henkilötunnus tai ajanvarausvahvistuksen mukana tullut varausavain automaatin kosketusnäytölle.

Jos asiakas on varannut ajan näytteenottoon, hän ilmoittautuu automaatilla varatulle ajalle ja saa tulosteen, jossa näkyy varattu aika ja palvelunumero, jolla näytteenottaja kutsuu asiakkaan sisään näytteenottohuoneeseen. Asiakas voi ilmoittautua näytteenottoon aikaisintaan 30 minuuttia ennen varattua aikaa. Isommissa toimipisteissämme palvelunumero näkyy lisäksi aulan sähköisillä näytöillä.

Automaatti ilmoittaa, mikäli asiakkaalla ei ole varattua aikaa ja tarjoaa mahdollisuutta ilmoittautua jonoon. Tämä toiminto vastaa nykyistä vuoronumeroautomaattia*, jotka korvataan uusilla ilmoittautumislaitteilla. Asiakkaalle tulostuu palvelunumero.

*Huom. Vuoronumeroasiointia tarjotaan ainoastaan osassa toimipisteitämme. Vuoronumeropalvelu palvelee kaikissa toimipisteissämme myös päivystysasiakkaita ja heitä, jotka hakevat tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palauttavat kotona otettuja näytteitä.

Uusi Nopsa-pikapalvelumme Hämeenlinnan keskussairaalan laboratoriossa palvelee ilman ilmoittautumista. Asiakas voi siis kävellä suoraan Nopsa-pisteelle, jos hän on tulossa verikokeeseen ja hänellä on voimassa oleva lähete.

Näin itseilmoittautuminen toimii