Forssan keskuskoulu suljetaan koronavirusaltistuksen vuoksi, yhteensä neljä uutta tartuntaa Kanta-Hämeessä

Aamupäivällä tänään keskiviikkona tiedotetun forssalaismiehen koronavirustartunnan lähikontaktien selvittäminen johti siihen, että Forssan keskuskoulu suljetaan.

Tartunnan saaneen miehen lähikontakteista kahden henkilön näytteet (puoliso ja lapsi) on todettu positiivisiksi keskiviikkoiltana 11. maaliskuuta kello 19 jälkeen. Tartunnan saanut lapsi on osallistunut opetukseen alkuviikosta. Lapsella on tunnistettu Forssan keskuskoulussa noin 50 lähikontaktia, joista usea kuuluu koulun opetushenkilöstöön. Koulu on päätetty sulkea 14 vuorokauden ajaksi, ja lähikontaktit määrätään kotikaranteeniin.

Forssan keskuskoulu on noin 350 oppilaan yhtenäiskoulu (1.-9. luokat). Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä pyrkivät tavoittamaan kaikki karanteeniin määrätyt puhelimitse mahdollisimman pian ja ohjeistaa heidät jatkotoimenpiteiden osalta.

– Tässä tilanteessa kannattaa olla mieluummin liian varovainen kuin rohkea, kun myös WHO on julistanut koronaviruksen kansainväliseksi pandemiaksi. Paniikkiin ei ole edelleenkään aihetta, mutta koronavirukseen ja sen leviämiseen tulee suhtautua äärimmäisellä vakavuudella niin Forssan seudulla kuin kaikkialla muuallakin, sanoo KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Kahden muun tartunnan saaneen kantahämäläisen henkilön tilanteesta ja lähikontakteista tiedotetaan tarkemmin torstaina 12. maaliskuuta.

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle on edelleen ennallaan: puhelimitse yhteys perusterveydenhuoltoon tai ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapuun, puh. 03 629 4500. Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikalle tai näyte voidaan hyväkuntoisilta ottaa myös autossa.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivuilleen

Tietoa taudista: koronavirus COVID-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19