Hanna Kuusistolle telelääketieteen eHealth-tunnustus

Kasvokuva hallintoylilääkäri Hanna Kuusistosta nettikokoisena

Hallintoylilääkäri Hanna Kuusistolle on ropissut palkintoja ja tunnustuksia hänen kehittämästään etähoitomallista neurologian potilaille.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Hanna Kuusistolle on jaettu eHealth-tunnustus ansiokkaasta toiminnasta telelääketieteen alalla. Palkitseminen tapahtui Suomen telelääketieteen ja eHealth-seuran ja Turun ammattikorkeakoulun yhteisessä seminaarissa Turussa.

– Tunnustuksen saamisen kriteereinä on erityisen ansiokas toiminta telelääketieteen alueella, joksi katsotaan esimerkiksi telelääketieteen tai eHealth -alaan kuuluva väitöskirja tai muu erittäin merkittävä seuran tavoitteiden mukainen toiminta kansallisella tai kansainvälisellä tasolla, kertoo puheenjohtaja Arto Holopainen Suomen telelääketieteen ja eHealth -seurasta.

Tänä vuonna seminaari järjestettiin 22. kerran ja eHealth-tunnustuspalkinto jaettiin 14. kerran. Vuonna 2017 tunnustuksia jaettiin yhteensä neljä kappaletta painottaen tuoretta tutkimusta ja merkittävää elämäntyötä eTerveyden hyväksi.

Hanna Kuusiston tunnustuksen perusteena oli hänen väitöksensä 23.11.2016 Itä-Suomen yliopistossa sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon pääaineessa. Lääketieteen tohtori, neurologian dosentti Kuusisto selvitti väitöstutkimuksessaan, voidaanko osa neurologisista lähetepotilaista hoitaa ilman ensikäyntiä. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja Kanta-Hämeen keskussairaalassa uudistettiin neurologian poliklinikoille saapuvien lähetteiden käsittelymalli ja otettiin valikoidulle potilasryhmälle käyttöön puhelimitse tapahtuva etähoito.

– Tosi kiva fiilis! Välillä on tuntunut, että etäterveydenhoidon kehitys on ollut kovin teknologiavetoista, mutta nyt palkittiin kuitenkin tavallinen potilastyötä tekevä tutkija, Kuusisto kommentoi tunnustustaan.

Viime vuonna Kuusiston johtama neurologian yksikkö palkittiin Lääkäriliiton laatupalkinnolla ja Mediuutiset nimesi Kuusiston lääketieteen kuuden kärkivaikuttajan joukkoon Suomessa.