Henkilökunnan yleinen kirurgisen suu-nenäsuojuksen käyttösuositus päättyy Oma Hämeen yksiköissä 15.4.2023

Covid-19-virukseen liittyvä sairaalakuormitus on pysynyt matalana vuodenvaihteesta lähtien. Myös influenssa- ja RS-virusepidemiahuippu koettiin jo alkuvuodesta. Sote-yksiköissä ilmenneet tartuntarypäät ovat olleet pieniä ja liittyneet yleensä huonetoverilta saatuun tartuntaan.

Henkilökunnan yleinen kirurgisen suu-nenäsuojuksen käyttösuositus kaikissa potilas- ja asukaskontakteissa Covid-19-viruksen ja muiden hengitystievirusten leviämisen ehkäisemiseksi päättyy Oma Hämeen sote-yksiköissä 15.4.2023. Yksiköissä voi olla omia, potilasryhmä- tai potilaskohtaisia ohjeita voimakkaasti immuunipuutteisten potilaiden hoitoon.

Henkilökunta käyttää suu-nenäsuojusta tavanomaiseen tapaan esimerkiksi leikkaustoiminnassa, hengitystieinfektiopotilaita hoidettaessa sekä kun on vaarana altistua eriteroiskeille.

 

Vierailut sote-yksiköissä

Sote-yksiköissä ei tule vierailla oireilevana. Vierailijat käyttävät suu-nenäsuojusta asukkaan/potilaan omassa huoneessa mikäli asukas/potilas sitä toivoo. Henkilökunta ohjaa vierailijoita käsihygienian toteuttamisessa ja tarvittaessa suojainten käytössä.