Juhlakonsertti 40-vuotiaalle Kanta-Hämeen keskussairaalalle maanantaina 29.4.

Kanta-Hämeen keskussairaala Ahvenistolla aloitti toimintansa 18. huhtikuuta 1979 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Kuluneiden vuosien varrella Hämeenlinnan kaupunginorkesteri on ollut tuttu kulttuurivieras sairaalan eri tiloissa, ilahduttaen niin potilaita, henkilökuntaa kuin omia vieraitaankin.

Kunnioittaakseen ja kiittääkseen 40-vuotiasta keskussairaalaa, kaupunginorkesteri pitää juhlakonsertin itselleen hyvin mieluisaksi muodostuneessa paikassa, Ahveniston vanhan parantolan luentosalissa maanantaina 29. huhtikuuta kello 12 alkaen.

– Akustiikaltaan sali on kaupungin paras, vaikka sitä ei varmasti aikanaan musiikkisaliksi ole suunniteltukaan. Eli sen lisäksi, että haluamme kunnioittaa pitkäaikaista yhteistyökumppaniamme, Ahveniston salissa on tosi kiva soittaa! kehuu kaupunginorkesterin intendentti Markku Jokinen.

Yhdistävä tekijä on myös orkesteria ylläpitävän yhdistyksen puheenjohtaja Maire Rissanen, joka ennen eläköitymistään teki pitkän uran keskussairaalan palveluksessa.

Matala kynnys ja vapaa pääsy

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa konsertissa kuullaan Vivaldin, Haydnin ja Weberin musiikkia sekä Raition konserttisovituksia suomalaisista kansanlauluista. Kapellimestarina toimii Lauri Haapanen, ja solisteina Meri Vuorisalo (viulu) ja Yanan Bai (alttoviulu). Konsertin kesto ilman väliaikaa on 40-45 minuuttia.

– Toivotan kaikki tervetulleiksi keskipäivän matalan kynnyksen konserttiin! Ajankohta on ainakin ikäihmisille sopiva ja toivottavasti osa potilaistakin pääsisi paikalle, samoin keskussairaalan henkilökunnasta – konserttiin voi tulla ja lähteä vapaasti, mutta hiljaisesti oman aikataulunsa mukaan, intendentti Jokinen rohkaisee.