Kanta-Häme jatkaa yhä kiihtymisvaiheessa

Voimassaolevat koronasuositukset taulukossa.

Toistaiseksi voimassa olevat koronasuositukset Kanta-Hämeessä. Muutokset mahdollisia ennen 15.9. jos epidemiatilanne äkillisesti heikkenee.

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 19. elokuuta maakunnan koronavirustilannetta. Maakunta jatkaa yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, eikä uusille rajoituksille nähty tarvetta, vaan voimassaolevia suosituksia jatkettiin 15. syyskuuta asti. Epidemiatilanteen äkillisesti heikentyessä on kuitenkin mahdollista asettaa rajoituksia jo ennen syyskuun puoliväliä.

Tartuntojen ilmaantuvuus on jatkunut tasaisella, jopa hieman laskevalla uralla. Perusterveydenhuollossa näytteenotossa ja tartuntojen jäljityksessä on edelleen vahvaa kuormitusta, mutta muuten rokotukset ovat purreet sairaalakuormitukseen.

– Sairaalahoitoon päätyy enää lähinnä rokottamattomia tai vajaan rokotussuojan omaavia potilaita. Luonnollisesti myös sillä on vaikutusta, että tällä hetkellä tartunnat leviävät pääasiassa nuorten ihmisten parissa, joilla luonnostaan parempi vastustuskyky tautia vastaan, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen

Lasten ja nuorten koronarokotusten osalta perusterveydenhuollon toimijat ja koulut ovat edelleen olleet erityyppisen häirinnän kohteena ja sosiaalisessa mediassa on esiintynyt uhkaavia puheita kuntien työntekijöitä kohtaan. Hämeenlinnassa Verkatehtaalla järjestettävien walk-in-rokotustilaisuuksien osalta lauantaina 21.8. ja keskiviikkona 25.8. Hämeen poliisilaitos turvaa rokotusten häiriötöntä etenemistä.

Maakuntaryhmä käsitteli pyynnöstä myös lukiolaisten vanhojen tanssien ja penkkarien järjestämistä. Suositus on, että tapahtumia siirrettäisiin edelleen siihen asti, kunnes kansallinen rokotuskattavuus on tavoitellulla tasolla.

– Tällä suosituksella turvataan varsinaista opetusta oppilaitoksissa. Loppuvuodesta vanhojen on kuitenkin varmasti jo mahdollista tanssia ja penkkariajelut keväämmällä järjestää, Leskinen näkee.