Kanta-Häme ottaa käyttöön uuden kansallisen testaus- ja jäljitysstrategian

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 16. syyskuuta maakunnan koronavirustilannetta. Maakunta jatkaa edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta nykyisistä luokituksista on tarkoitus luopua, kun sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut käytäntöjä valtioneuvoston hyväksymään hybridistrategiaan ohjauskirjeellään. Toistaiseksi ohjauskirjettä ei ole vielä saatu.

Sen sijaan maanantaina 14. syyskuuta julkistettu kansallinen COVID-19-testaus- ja jäljitysstrategia päätettiin ottaa välittömästi käyttöön, eli koronatestauksen osalta Kanta-Hämeessä luovutaan lieväoireisten kaksi kertaa rokotettujen henkilöiden testaamisesta, jos toisesta rokotteesta on kulunut vähintään viikko. Muutos ei kuitenkaan koske tunnistetusti koronatartunnalle altistuneita henkilöitä, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyötä tekevää henkilöstöä tai ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asiakkaita.

Tarkemmin strategian sisällöstä voi lukea STM:n sivuilta.

– Uusi strategia keventää toivotulla tavalla perusterveydenhuoltoon kohdistuvaa kuormitusta. Kyseessä alkaa yhä vahvemmin olla rokottamattomien epidemia, joten resursseja kannattaa suunnata enemmän rokotekattavuuden parantamiseen ja hoitovelan purkuun, maakuntaryhmän vs. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund kiittää.

KHSHP:n koronaviestintä niin ikään mukautuu uuden hybridistrategian mukaisesti ja päivittäisestä tartuntamäärien tiedottamisesta luovutaan.

– Suuntaamme myös viestinnän resurssia pois mekaanisesta lukujen toistamisesta, ja pohdimme keinoja tavoittaa nuorisoa, jotta rokotuskattavuus edelleen paranisi. Pidämme jatkossa yllä epidemian tilannekuvaa aina torstaisin julkaistavalla infopaketilla ja toki viestimme tarpeen vaatiessa aina muulloinkin merkittävistä muutoksista tilanteessa. Myös julkisista altistumispaikoista tiedottamista jatketaan toistaiseksi, KHSHP:n viestintäjohtaja Iisakki Kiemunki sanoo