Kanta-Häme sallii ulkona tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan Olympiakomitean suosituksen mukaisesti

Taulukko Kanta-Hämeen voimassa olevista koronarajoituksista ja suosituksista 31.5. asti.

Taulukko Kanta-Hämeen voimassa olevista koronarajoituksista ja -suosituksista 31.5. asti.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan keskiviikkona 12. toukokuuta koronavirustilannetta. Maakunta jatkaa epidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka ilmaantuvuusluku on edelleen noussut noin 60 tartuntaan 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla. Ennuste tartuntojen osalta on kuitenkin hiljalleen laskeva.

Maakuntaryhmä käsitteli kokouksessa erityisesti edellytyksiä järjestää kesäkuun alussa valmistujaisjuhlia. Oppilaitosten sisällä on mahdollista järjestää lakitustilaisuuksia ym. juhlallisuuksia, mutta tiloissa on tärkeää huomioida turvavälien toteutuminen, maskien käyttö sekä riittävä käsihygienia. Yleisön osalta suositellaan tilaisuuden striimausta tai tallentamista. Yleisötilaisuuksissa tulee noudattaa voimassa olevaa aluehallintoviraston määräämää osallistujien maksimimäärää. Myös kotona järjestettävien yksityistilaisuuksien osalta suositellaan pidättäydyttävän vastaavassa juhlavierasrajoituksessa siten, että kerrallaan juhlatiloissa on vain suosituksen mukainen määrä ihmisiä, eivätkä vierasryhmät sekoitu keskenään.

Olympiakomitea on 11.5. laatinut suosituksen, jonka mukaisesti toivotaan käynnistettävän sairaanhoitopiirien alueilla yhdenmukaisesti niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin ulkona tapahtuvaa ryhmäharrastustoimintaa.

Suosituksen mukaisesti maakuntaryhmä päätti, että Kanta-Hämeessä voidaan lasten ja nuorten sarjamuotoinen kilpailutoiminta aloittaa 15. toukokuuta alkaen.

Aikaisemmin lasten ja nuorten kilpailutoiminta on ollut sallittua oman maakunnan alueella, mutta nyt tämä rajoitus siis poistuu, ja peli- ja turnausmatkat ovat mahdollisia myös muiden maakuntien alueille.

Aikuisten osalta ryhmäharrastustoiminta on mahdollista aloittaa ulkotiloissa niin ikään 15.5. alkaen, mutta maksimissaan 10 henkilön erillisissä ryhmissä. Sarjamuotoisen kilpailutoiminnan aloittamisen edellytyksiä kesäkuussa harkitaan myöhemmin epidemiatilanteen mukaan.

Kaikissa tapahtumissa tulee noudattaa kaikkia terveysturvallisuuteen tähtääviä menettelyitä, joista löytyy tarkemmin tietoa OKM:n ja THL:n ohjeistuksista.

– Vaikka rajoituksia asteittain nyt kevennetäänkin, jokaisen tulisi edelleen ymmärtää, että koronavirus leviää edelleenkin varsin hanakasti ja voi aiheuttaa vakavaa tautimuotoa myös nuorille, vielä rokottamattomille henkilöille. Virus leviää myös ulkoilmassa pisaratartuntana, joita etenkin liikunnassa helposti syntyy, maakuntaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen