Kanta-Hämeen ensimmäiset oppisopimuksella kouluttautuneet sairaalahuoltajat valmistuivat

Kanta-Hämeen ensimmäiset oppisopimuksella kouluttautuneet sairaalahuoltajat ryhmäkuvassa todistuksiensa ja ruusujen kanssa.

Keskussairaalalla juhlittiin keskiviikkona  28. helmikuuta sairaalahuollon ensimmäisen laitoshuoltajan ammattitutkinnon suorittaneen oppisopimusryhmän valmistumista. TE-keskuksen REKRY-kurssilta mukaan valikoituneilla on nyt kaikilla ammattitutkinto ja työpaikka keskussairaalalla.

– Kaikki täällä tänään olevat aloittavat huomenna vakituisessa työsuhteessa. Olen koko porukasta ihan älyttömän ylpeä, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sairaala- ja välinehuoltopalveluiden palvelupäällikkö Jaana Helenius hehkuttaa.

Sairaalahuoltajan oppisopimuskoulutukseen oli 80 paperihakijaa, joista haastateltiin 40. Heistä kurssin kävi 20 ja oppisopimuspaikan sai 10. Myös keskussairaalalla jo entuudestaan joitain sairaalahuoltajan sijaisuuksia tehneitä suorittivat ammattitutkinnon.

– Olemme opetelleet uusia työtapoja ja työmenetelmiä. Osa nyt valmistuneista jatkaa vielä opiskelua lähiesimiestyön ammattitutkinnolla, Helenius kertoo.

Tänään valmistunut ryhmä on koko Kanta-Hämeen ensimmäinen, joka on saanut sairaalahuollon oppisopimuskokonaisuuden päätökseen. Uusi REKRY-kurssi alkaa 3. huhtikuuta ja osalle se taas jatkuu oppisopimuskoulutuksena 2.7.2018.