Kanta-Hämeen keskussairaalalla tuetaan erikoissairaanhoidon kesäsijaisia työssään syventävällä koulutuksella

Neljä kättä pitää toistensa ranteista kiinni muodostaen kehän

Kanta-Hämeen keskussairaalalla aloitetaan tarjoamaan työn tueksi syventävää koulutusta erityisesti kesäsijaisille ja muille työuraansa erikoissairaanhoidossa aloittaville ammattilaisille 3.6. alkaen. Tämä innovatiivinen koulutus tarjoaa intensiivisiä 15-20 minuutin koulutustuokioita päivystyksen erikoislääkärien johdolla.

Koulutusohjelman tavoitteena on syventää osallistujien osaamista kriittisessä sairaan potilaan hoidossa ja seurannassa erikoissairaanhoidon päivystyksessä. Aihealueet kattavat muun muassa potilaan systemaattisen arvioinnin, hengityksen tukihoidot, EKG:n tulkinnan, hengitystaajuuden merkityksen, sekä nestehoidon perusteet. Näiden aiheiden käsittelyyn on varattu ensimmäisten neljän viikon ajanjaksolla.

Koulutuksia järjestetään joka arkipäivä klo 14, ja ne toistuvat samana viikonpäivänä neljän viikon jakson aikana, jotta mahdollisimman moni vuorotyötä tekevä henkilöstön jäsen pääsee osallistumaan koulutuksiin.

Vastaavanlaisten koulutusten järjestämistä suunnitellaan palautteen myötä mahdollisesti myös tulevina lomakausina, jolloin sairaalassa työskentelee paljon sijaisia ja vastavalmistuneita ammattilaisia. Tavoitteena on varmistaa, että jokainen uusi työntekijä saa tarvitsemaansa tukea ja koulutusta työuransa alkutaipaleella.