Kanta-Hämeen koronarokotukset -verkkosivusto auttaa löytämään ajantasaisen tiedon omasta rokotusajankohdasta ja paikasta

Koronavirusrokotusten alkaminen on aiheuttanut suuren määrän kyselyjä liittyen rokotusten etenemiseen maakunnassa. Myös rokotustilanne ja niiden järjestäminen elää koko ajan rokotteiden saatavuuden mukaan. Jotta kantahämäläisillä olisi mahdollisuus saada mahdollisimman ajantasainen tieto koronarokotusten etenemisestä, päätettiin koota tiedot maakunnan yhteiselle verkkosivulle, joka löytyy osoitteesta www.koronarokotuksetkantahame.fi. Sivustolle päivitetään aina viimeisin arvio tai tieto rokotusaikataulusta.

Sivustolla on kuvattu kuntakohtaisesti THL:n määrittelemän rokotusjärjestyksen mukainen jaottelu, jonka valitsemalla saa arvion ajankohdasta, koska oma vuoro on. Sivustolle avataan aina linkki kuntakohtaiseen ajanvaraukseen, kun rokotetta on saatavilla ja ajanvaraus mahdollista.

Teknisesti palvelu on rakennettu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkopalvelun pohjalle, mutta kukin kunta ylläpitää tietoja omien rokotustensa etenemisestä itsenäisesti.

– Toivottavasti tämä sivusto löydetään, ja kantahämäläiset hyödyntävät sitä ahkerasti, jotta saisimme painetta pois puhelintiedusteluista ja muista yhteydenotoista, jotka aina vievät resurssia myös muusta palvelusta ja hoidosta. Pullonkaulana edelleen on rokotteiden heikohko saatavuus, ja kunnat sekä sairaanhoitopiiri kyllä viestivät ja rokottavat sitä mukaa, kun rokotetta saadaan maakuntaan. Olemme arvioineet, että koko Kanta-Hämeen väestö saataisiin rokotettua kertaalleen noin viidessä ja puolessa viikossa, jos rokotteita olisi rajattomasti saatavilla, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikön ylilääkäri Tiina Merivuori.

Uuden, kuntien yhteisen verkkosivuston rakentaminen vajaassa kahdessa viikossa on vaatinut paljon työtä ja joustoa työryhmältä.

– Kiitämme myös sairaanhoitopiirin verkkopalvelun tuottajaa Ambientia Oy:tä, että tekniset ratkaisut on pystytty toimittamaan erittäin nopealla aikataululla. Sivustoa kehitetään vielä jatkossakin tarpeen mukaan, mutta nyt käytössämme on yhteinen portaali juuri, kun laajempien väestöryhmien rokotukset ovat alkamassa ja tiedustelut todennäköisesti lisääntyvät entisestään, Merivuori toteaa.