Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkaa etätyö- ja toisen asteen koulutuksen etäopetussuositusta 8.11. asti

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä on päättänyt jatkaa maakunnan etätyö- ja toisen asteen oppilaitosten etäopetussuosituksia jatkuviksi seuraavat kolme viikkoa (viikot 43-45) eli 8. marraskuuta saakka. Seuraava arvio jatkosta tehdään koronavirusepidemiatilanteen perusteella viikolla 44.

Suosituksien sisältö:

1) Koko maakuntaa koskee etätyösuositus kaikissa niissä toimissa ja töissä, joissa se on mahdollista. Etätyösuositus koskee ajanjaksoa 15.10.-8.11.2020. Suosituksen jatko arvioidaan uudestaan viikolla 44. Asiakaspalvelutyössä, jossa etätyö ei ole mahdollinen, ja jossa THL ei ole erikseen linjannut asiaa tai Työterveyslaitos ohjeistanut maskinkäytöstä, suositellaan kiihtymisvaiheessa maskin käyttöä työpäivän aikana. Mikäli maskinkäyttö ei ole mahdollista, se voidaan korvata kasvot peittävällä visiirillä tai molempien ollessa mahdottomia, on hyvä pyrkiä säilyttämään yli kahden metrin turvaetäisyys.

2) Toisen asteen oppilaitoksille suositellaan etäopetuksen jatkamista 8.11.2020 asti. Ammatillisten oppilaitosten tai muiden toisen asteen oppilaitosten osalta, joissa opiskelijan oppiminen perustuu lähiopetukseen ja ei ole siirrettävissä etäopiskeluksi, suositellaan mahdollisuuksien mukaan porrastettua pienryhmäopetusta.

Kanta-Häme on tällä hetkellä selkeästi koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, ja valtioneuvoston torstaina 15.10. antamia asiaa koskevia suosituksia maakunnan ns. Koronanyrkki arvioi ja valmistelee jo 16.10. ja maakunnan pandemiaryhmä käsittelee viimeistään seuraavassa kokouksessaan 22.10.