Kanta-Hämeen pandemiaryhmä keventää suosituksiaan nuorten harrastusten, yksityistilaisuuksien ja julkisten tilojen käytön osalta

Taulukkokuva voimassaolevista koronasuosituksista ja rajoituksista Kanta-Hämeessä.

Voimassaolevat koronasuositukset ja rajoitukset Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan tiistaina 20. huhtikuuta koronavirustilannetta normaalista kokousaikataulusta poikkeavasti, jotta Etelä-Suomen aluehallintovirastolle saatiin lausunnot kokoontumisrajoitusten jatkoa varten 30. huhtikuuta eteenpäin.

Maakunta on kiihtymisvaiheessa, johon epävarmuutta luovat pääasiassa ympäröivien maakuntien tilanne, joissa kaikissa on selkeästi korkeampi taudin ilmaantuvuusluku kuin Kanta-Hämeessä.

– Edelleen rajoituksia ja suosituksia tulee purkaa vaiheittain ja seurata epidemiatilanteessa tapahtuvia muutoksia tarkasti. Nyt maakuntaryhmä päätti keventää suosituksiaan nuorten ryhmäharrastustoiminnan, yksityistilaisuuksien osallistujamäärän ja julkisten tilojen käytön osalta. Jos kehitys jatkuu myönteisenä, aikuisten ryhmäharrastustoimintaan voidaan palata seuraavilla viikoilla, kertoo maakuntaryhmän vt. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Nuorten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista nyt vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien osalta, noudattaen OKM:n ja lajiliittojen ohjeistuksia. Linjauksella mahdollistetaan myös A-juniorijoukkueiden ryhmäharrastustoiminta, jossa mukana myös yli 18-vuotiaita nuoria.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärää nostetaan kuudesta henkilöstä maksimissaan kymmeneen 1. toukokuuta alkaen ja Etelä-Suomen aluehallintovirastolle annettiin vastaava lausunto yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten määräyksen osalta. Suositus on voimassa 16. toukokuuta asti, kuten tulee olemaan aluehallintoviraston määräyskin.

Julkisia tiloja, kuten kirjastoja ja museoita, voidaan pitää avoinna yleisölle 1. toukokuuta lähtien, jos niiden käytössä voidaan pitää huolta riittävistä turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä ja käsihygieniasta.

– Monet tilat, kuten kirjastot ovat toimineet rajoitetusti koko ajan, mutta suurin osa museoista on ollut suljettuna. Uimahalleja koskevaan kysymykseen palataan vielä ensi viikolla, kuten myös hoivakotien ja sairaaloiden vierailuohjeisiin. Suositukset ovat tällä erää voimassa toukokuun puoliväliin saakka, paitsi etätyö- ja kasvomaskisuositukset hieman pidempään, Grönlund sanoo.