Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa paluuta lähiopetukseen toisen asteen koulutuksessa

Suositus pidättäytyä yli 20 hengen yksityistilaisuuksista jatkuu marraskuussa. Etätöitä suositellaan koko loppuvuoden ajan.

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä päätti kokouksessaan 29.10. lopettaa toisen asteen etäopiskelusuosituksen, mikä on voimassa 8. marraskuuta asti. Kunnilla ja oppilaitoksilla on kuitenkin mahdollisuus oppilaitoskohtaisesti porrastaa lähiopetukseen palaamista jo viikolla 45. Sekä opettajien että oppilaiden osalta suositellaan pyrkimään vakioituihin ryhmiin ja hyödyntämään myös etäopetuksen keinoja silloin, kun ne opetukseen hyvin sopivat. Kasvomaskien käyttöä suositellaan sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Suositusta pidättäytyä yli 20 henkilön yksityistilaisuuksista ja kokoontumisista jatketaan marraskuun ajan. Yleisten kokoontumisten ja yleisötilaisuuksien osalta voimassa on Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräys koskien yli 20 henkilön tilaisuuksia.

Etätyösuositusta työpaikoille pandemiaryhmä on päättänyt jatkaa valtakunnallisen suosituksen mukaisesti jatkaa vuoden loppuun saakka.

– Kanta-Häme on edelleen tukevasti koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ja pelkän tartuntaluvun perusteella jopa leviämisvaiheessa. Toisen asteen koulutuksen rajoitustoimilla todettiin olevan positiivinen vaikutus tartuntojen ehkäisemiseen, mutta valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähiopetuksen tärkeys ohittaa hyödyt tästä. Peräänkuulutamme kuitenkin maskien käytön merkitystä, kun lähiopetukseen palataan, sanoo maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja, KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Järvelä.