Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositukset ovat linjassa valtioneuvoston linjausten kanssa

Taulukkokuva voimassa olevista koronarajoituksista ja suosituksista Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeessa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset 28.3.2021 asti.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositukset ovat linjassa valtioneuvoston linjausten kanssa

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 4. maaliskuuta koronavirustilannetta.  Kanta-Häme on vahvasti leviämisvaiheessa ilmaantuvuuslukuihin ja kasvu on ollut erittäin jyrkkää viikkojen 8 ja 9 välillä. Tapausmäärien viikoittainen kasvu on >50% ja jäljitystyössä viive on kasvanut.

Kanta-Hämeessä jatketaan edelleen leviämisvaiheen suosituksia valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Aluehallintovirasto on osaltaan päättänyt peruskoulujen 7.-9. luokkien opetuksen osalta etäopetukseen. 2. asteen osalta maakuntaryhmä suosittaa opetuksen maksimaalista etäopetusta, pois lukien välttämättömin lähiopetus esim. ammattitutkintoon liittyen.

  • Tartunnat leviävät väestössä ja ilmaantuvuus on noussut. Olemme ohittaneet lokakuisen tilanteen, jolloin oli niin sanotusti edellinen huippu tapausten määrässä ja kuormittavuudessa erikoissairaanhoidossa. Sairaalahoidon ja tehohoidon tarve on kasvanut ja tulee kasvamaan voimakkaasti seuraavien viikkojen aikana. Joudumme jo nyt sulkemaan kaksi leikkaussalia ja siirtämään henkilökuntaa työskentelemään covid-potilaiden vaativassa hoidossa, kertoo maakuntaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

Maakuntaryhmä tulee esittämään Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Riihimäen aluetta koskien tartuntatautilain 58g§ mukaista tilojen sulkemista kahdeksi viikoksi. Perusteluna esitykselle ilmaantuvuuden kasvu, epäselvät tartuntaketjut joiden joukossa on todettu myös brittivariantti jatkoaltistuksineen, jäljityksen merkittävä kuormittuminen ja erikoissairaanhoidon sairaalakapasiteetin kasvu ja uhka hoitokapasiteetin vaarantumisesta. THL:n kannanotto maakuntakokouksessa puoltaa em. pykälän alueellista käyttöönottoa.

Leviämisvaiheen suositukset ja rajoitukset

  • Epidemiatason 2 toimet ovat voimassa 28.3. saakka ja tulevat voimaan heti, jollei erikseen mainita.
  • Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten osalta on maksimissaan 6 henkilöä (Etelä-Suomen aluehallintovirasto antaa määräyksen viikolla 9).
  • Maakuntaryhmä suosittaa yksityistilaisuuksien osalta maksimimääräksi niin ikään 6 henkilöä.
  • Vähintään kahden metrin turvavälit sisätiloissa (tartuntatautilaki 58d §) velvoittaen julkisia ja yksityisiä toimijoita.
  • Yläasteet ja 2. asteen opetus siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3. alkaen. Välttämätön lähiopetus sallitaan.
  • Yli 12-vuotiaiden osalta (2007 syntyneet tai sitä vanhemmat) ryhmäharrastustoiminta suositetaan keskeytettäväksi.
  • Julkisia tiloja suositellaan suljettaviksi mahdollisuuksien mukaan.
  • Valtioneuvosto säätää ravintolatoimintaa koskevista rajoituksista 8.-28.3. väliselle ajalle.