Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tarkistaa turvallisuuskäytäntönsä

Kanta-Hämeen keskussairaalassa lauantaina 10. maaliskuuta hoitajaksi pukeutunutta, aggressiivisesti käyttäytynyttä ja sukupuolielintään potilaille esitellyttä miestä epäillään useista rikoksista, joita Hämeen poliisi tutkii.

Poliisi esittää nuorehkoa mieshenkilöä vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudelle epäiltynä raiskauksen yrityksestä, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä.

Yhteistyössä vartiointiliikkeen, keskussairaalan henkilöstön ja poliisin kanssa on pyritty selvittämään tapahtumien kulkua. Epäilty mies ei ole keskussairaalan työntekijä, eikä potilas. KHSHP tekee yhteistyötä poliisin kanssa asian tutkinnassa, ja tapahtumien yksityiskohdista tiedottaminen kuuluu poliisille.

Saatuaan tapahtuneesta ilmoituksen keskussairaalan vartijat paikansivat miehen, joka yritti paeta ja vastusti voimakkaasti järjestyksenvalvojien kiinniottoa. Poliisin tullessa paikalle henkilö oli kuitenkin saatu hallintaan.

KHSHP ottaa asian vakavasti ja selvittää nykyisen turvallisuustilannekuvan ja järjestelyt, joilla mahdollisesti vastaavien tilanteiden toistumista pyritään ehkäisemään sairaalatiloissa.

Keskussairaala järjestää tilanteessa mukana olleille potilaille ja henkilöstölle tarvittavaa apua eri muodoissa.