Kanta-Hämeessä jatketaan nykyisiä kokoontumisrajoituksia, ulkotiloissa helpotuksia yleisötilaisuuksiin ja harrastustoimintaan

Taulukkokuva Kanta-Hämeessä voimassa olevista koronarajoituksista ja suosituksista.

Voimassaolevat koronarajoitukset ja -suositukset Kanta-Hämeessä 30.6. asti.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 3. kesäkuuta maakunnan koronavirustilannetta. Kanta-Häme jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja tilanne on koko maan vakavimpia, vaikka sairaalaepidemiat näyttävätkin jo rajautuvan.

Maakuntaryhmä ei näe, että vielä olisi syytä keventää suositusta yksityistilaisuuksien enintään 10 henkilön rajasta kesäkuun aikana. Samoin maakuntaryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuuksien osalta jatkettaisiin vastaavaa rajoitusta kesäkuun loppuun saakka. Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti aluehallintovirasto tehnee kuitenkin päätöksen, jonka mukaan 5. kesäkuuta alkaen ulkotiloissa on mahdollista järjestää suurempia yleisötilaisuuksia alueellisesti rajatuissa 50 hengen lohkoissa. Järjestelyissä hyödynnetään OKM:n laatimia periaatteita vastuullisen tapahtuman järjestämiseksi.

Ryhmäharrastusten osalta suosituksia ei sen sijaan enää jatketa, joten 15. kesäkuuta alkaen lasten ja nuorten turnaus- ja pelimatkat myös maakuntarajojen ylitse voivat jälleen jatkua ja myös aikuisten ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on mahdollista, pelitoiminta OKM:n ohjeiden mukaisesti mukaan lukien. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan edelleen pidettävän keskeytettynä.

Kesäleirien järjestäminen on niin ikään mahdollista 15. kesäkuuta alkaen, ja alle 12-vuotiaiden lasten päiväleirit ovat mahdollisia järjestää jo nyt.

– Suosituksemme ei ole koskenut lasten päiväleirejä. Ja jos esimerkiksi rippileiri on alkamassa maanantaina 14. kesäkuuta, sen voi kyllä järjestää. Kaikissa tilaisuuksissa ja harrastuksissa on kuitenkin syytä muistaa, että virusta liikkuu edelleen väestössämme, joten hyvästä hygieniasta, kasvomaskien käytöstä ja turvaväleistä on syytä mahdollisuuksien mukaan pitää kiinni, maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen