KHSHP:n hallitus esittää sairaanhoitopiirin johtajaksi Seppo Rantaa

Kuva Seppo Rannasta

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus esittää yksimielisesti seuraavaksi johtajaksi piirin johtajaylilääkärinä toiminutta Seppo Rantaa.

Tiistaina 9. tammikuuta kokoontunut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus esittää yksimielisenä ehdotuksenaan kuntayhtymän valtuustolle seuraavaksi sairaanhoitopiirin johtajaksi Seppo Rantaa.

– Kaikilla haastatteluryhmän seulomilla kolmella kärkihakijalla on tehtävän vaatimat edellytykset hoitaa sitä, mutta hallitus arvioi, että erityisesti Ahveniston sairaalan hankkeen läpiviemiseen sekä niin sanotun 8 tähden yhteistyöhankkeen läpiviemiseksi Rannalla on parhaat edellytykset, kehittämisote ja motivaatio. Esitys valtuustolle on kokonaisarvio hakemusten, haastatteluiden ja soveltuvuusarvioinnin pohjalta, perustelee KHSHP:n hallituksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki.

Ranta on toiminut vt. sairaanhoitopiirin johtajana Hannu Juvosen jäätyä vanhuuseläkkeelle 1. tammikuuta 2019 lähtien. Hänen varsinainen virkansa on ollut KHSHP:n johtajaylilääkärinä.

Johtajan virkaa on hakenut yhteensä 12 hakijaa, joista hallituksen nimeämä haastatteluryhmä haastatteli kuutta kandidaattia. Soveltuvuusarviointeihin ryhmä valitsi Rannan lisäksi Marina Erholan ja Juhani Sandin. Hallitus kokonaisuudessaan myös haastatteli kolme testattua hakijaa.

Sairaanhoitopiirin valtuusto valitsee uuden johtajan ylimääräisessä kokouksessaan 29. tammikuuta 2019. Valtuustolla on mahdollisuus valita virkaan kuka tahansa sitä hakenut hakija.