KHSHP:n Holter-tutkimuksia siirtyy Sydänsairaala Oy:lle vuoden alusta

Kardiologisten potilaiden sydämen rytmihäiriöiden selvittämiseen tarkoitetut EKG:n vuorokausinauhoitukset eli ns. Holter-tutkimukset siirtyvät Hämeenlinnan Sydänsairaalan tehtäviksi vuoden 2018 alusta.

Tähän asti Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on tuottanut Holter-tutkimukset Sydänsairaalalle. Jatkossakin keskussairaalan kliinisen fysiologian yksikkö tekee Holtereita KHSHP:n omille yksiköille, kuten neurologialle, lastentaudeille ja päivystysklinikalle.

– Muutoksella halutaan selkiyttää kardiologisen potilaan hoitopolkua. Jatkossa kun kardiologi lausuu Holter-tutkimukset, niin hän ottaa samalla myös kantaa potilaan muuhun kardiologiseen tilanteeseen ja antaa kokonaisvaltaisemman arvion potilaan tilasta ja tarvittavasta hoidosta, kuvailee Sydänsairaalan toimintopäällikkö Teemu Hovila.

Jatkossa Holter-tutkimuslaitteet asennetaan Hämeenlinnan Sydänsairaalan kardiologian poliklinikalla samassa paikassa, missä potilaat otetaan vastaan. Laitteet myös palautetaan kardiologian poliklinikalle. Muutos koskee noin 650 tutkimusta vuodessa ja niiden toteuttamiseksi Sydänsairaala on käynnistänyt uuden sairaanhoitajan rekrytoinnin Hämeenlinnaan.

– Riihimäkeläisille potilaille Holter-laitteet asennetaan edelleen Hämeenlinnassa, kuten tähänkin asti. Forssan seudun osalta Sydänsairaala jatkaa tutkimusten ostoa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ylläpitämästä Forssan sairaalasta, ettei matka potilaille muodostu liian pitkäksi, selvittää KHSHP:n hallintoylilääkäri Hanna Kuusisto.

Jos kardiologisella potilaalla on ajanvaraus keskussairaalan KLF-yksikköön varattuna vuoden 2018 puolella, se siirtyy automaattisesti Sydänsairaalan ajanvaraukseksi ja potilas opastetaan keskussairaalan sisällä oikeaan paikkaan.

Lisää Holter-tutkimuksista voit lukea täältä: www.sydansairaala.fi/sivu.tmpl?sivu_id=331