Kuukauden kasvo – anestesian erikoislääkäri Mikko Rosti anestesian leikkausyksiköstä

Mikko Rosti anestesian erikoislääkäri

Anestesian erikoislääkäri Mikko Rosti tasapainottaa työtä luonnossa liikkuen eri tavoin ja toivoo muidenkin löytävän tiensä metsään.

Mikko Rosti toimii Kanta-Hämeen keskussairaalassa anestesian erikoislääkärinä leikkausyksikössä. Hän on aloittanut vuonna 2012 Kantiksessa, jolloin toimi akuuttilääkärinä. Välissä Mikko kävi erikoistumassa TAYSissa ja vuonna 2018 teki paluun takaisin Kantikseen.

Hyvä tai huono työpäivä
Mikko mieltää työn parhaaksi puoleksi työn monipuolisuuden. Huonona työssä on valvominen, mikä muilla aloilla erikoistuessa usein vähenee erikoistumisen myötä. Päivystystä tehdään eläkeikään asti, mikä on myös työn suola. Se tekee myös oman osansa työn mielenkiintoisuudesta.

Työn haasteet ennen vs. nyt?
Ura on vielä sen verran lyhyt, jonka vuoksi Mikko ei näe vielä sen tyylistä kehitystä työssä. Anestesian puolella puudutukset valtaavat alaa ja kaikki kokemus helpottaa työn tekemistä. Virkavuodet kun lisääntyvät, voi alkaa paremmin miettimään muutoksia työn saralla ja muistelemaan vanhoja aikoja.

Koronan vaikutus
Valmistautuminen ennalta kosketti anestesian erikoisalaa erityisesti. Anestesia ja teho niputetaan oikeastaan samaan täällä, kun taas isoissa sairaaloissa ne ovat eri toimintaa. Valmistautuminen omalla tavallaan sekoitti tavalliset päivärutiinit ja normaali päivätoiminta on ollut pienempää kevään ajan, kuin mitä se olisi normaalisti ollut. Sekin, että odottaa jotain tapahtuvan, vaikka sitä ei tulekaan toi oman lisästressin työhön. – Todella moni on tehnyt ison työn valmistautumisessa ja valmiudet ovat nyt olemassa,  Mikko kiittelee.

Millaista on työskennellä Kantiksessa?
Työnantajan Kantis on yksinkertaisesti erinomainen sekä hyvin koulutusmyönteinen ja siihen selvästi panostetaan. Mikko pitää työyhteisöstään ja sairaala on juuri sopivan kokoinen sekä sijainniltaan keskeisellä paikalla. Anestesian puolella näkee selvästi sen, että Kantikseen tullaan erittäin mielellään takaisin töihin. – Pelkästään positiivista sanottavaa, Mikko toteaa.

Elämän tasapainotus työn ulkopuolella?
Mikko on aloittanut kevään aikana pitkästä aikaa suunnistuksen, jota on pienimuotoisesti aiemminkin harrastanut. Omatoimi –rasteilla käyminen sopii työn kuvaan hyvin, koska niissä voi käydä oman aikataulun mukaan. Metsässä touhuaminen, juokseminen tai pyöräillen auttaa tyhjentämään työasiat hyvin päästä. Työyhteisön oma mustahuumori auttaa aika paljon työssäjaksamista ja pärjäämistä.

Terveiset henkilökunnalle
Leikkimielisesti toivottaen: Painukaa metsään, siellä on hyvä olla!