Lapsettomuuspoliklinikka jatkaa toimintaansa tauon jälkeen

Koska COVID-19-pandemiatilanne maassamme on tällä hetkellä rauhallinen, Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan toiminta on käynnistymässä uudelleen Euroopan fertiliteettiyhdistys ESHRE:n suositusten mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että myös Kanta-Hämeen keskussairaalan lapsettomuuspoliklinikka Hämeenlinnassa jatkaa hoitoja.

Tässä vaiheessa aloitamme ovulaation induktiot, inseminaatiot ja pakastealkion siirrot. Koeputkihedelmöityshoitoja (IVF ja ICSI) ei päästä vielä tässä vaiheessa jatkamaan.

Mikäli haluat jatkaa hoitoasi pandemian aikana, ota yhteyttä lapsettomuuspoliklinikalle numeroon 03 629 3526 kello 8.15-13 (ma, ke, pe).
Huomioithan, että puhelinpalvelu voi olla tilanteen vuoksi hyvin kuormittunut, joten vältä turhia soittoja. Jos sinulla on jo lääkityssuunnitelma pakastealkiosiirtojen tai ovulaatioinduktion osalta, voit toteuttaa ohjelmoidun lääkityksen ja varata puhelimitse ajan kierron päivälle 10-12.

On jokaisen potilaan oma valinta, haluavatko he jatkaa hoitoja pandemian aikana. Riskiryhmään kuuluvia suositellaan harkitsemaan tilannetta vakavasti.

Käynneille tulee saapua yksin, ellei poliklinikan hoitaja toisin ohjaa. Ainoastaan ensikäynnille toivotaan molempien puolisoiden osallistumista.

Jos taas haluat jatkaa hoitojasi vasta pandemian päätyttyä, sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä meille nyt. Ole yhteydessä siinä vaiheessa, kun toivoisit hoitojesi jatkuvan.

Pandemiatilanteen edetessä toiminta voidaan joutua ajamaan alas uudelleen nopealla aikataululla. Tällöin ilmoitamme hoidossa oleville potilaille asiasta puhelimitse tai tekstiviestillä. Huomioithan myös, että vastaanotolle ei voi tulla, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on hengitystieoireita tai kuumetta. Ei myöskään silloin, jos olet ollut ulkomaila viimeisen 14 vuorokauden sisällä tai olet karanteenissa. Ilmoita tällöin asiasta poliklinikalle.