Lifecare-potilastietojärjestelmän käyttöönotto hidastaa edelleen terveydenhuollon palveluja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella julkisen terveydenhuollon yksiköissä viime viikonvaihteessa käyttöön otettu Lifecare-potilastietojärjestelmä hidastui ja lopulta kaatui perjantaina aamupäivällä palvelinongelman vuoksi.

Ongelma johtui siitä, että Lifecare-järjestelmän kahdesta palvelimesta toinen otti kaiken kuorman itselleen ja toinen kävi lähes tyhjänä. Toisen Lifecare-palvelimen IIS-palvelu käynnistettiin uudelleen, jolloin kuormantasaus kahdelle Lifecare-palvelimelle alkoi jakaantua jälleen normaalisti. Tilannetta seurataan nyt tarkasti ja säännöllisesti tarkastuspisteissä järjestelmätoimittajien kanssa.

Järjestelmä saatiin palautettua suhteellisen nopeasti, mutta ongelmat potilastietojen kirjaamisessa aiheuttivat joidenkin vastaanottoaikojen peruuttamisia perjantaina.

Palvelu on edelleen normaalia hitaampaa ja potilailta toivotaan kärsivällisyyttä asioidessaan maakunnan sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.