Maaliskuun 2023 alusta alkaen Riihimäen sairaalassa on jälleen tarjolla kolmena päivänä viikossa valohoitoa ihosairauksien hoitoon

Sairaanhoitaja esittelemässä valohoitolaitetta

Hämeenlinnan Ihotautien poliklinikan sairaanhoitaja Leena Saarinen esittelemässä valohoitolaitetta

Ihotautien erikoissairaanhoitoa lisätään Riihimäellä. Kanta-Hämeen keskussairaalan ihotautien poliklinikka Riihimäen sairaalassa tarjoaa jälleen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin valohoitoa ihosairauksiin.

Toiminta oli tauossa hankalimman korona-ajan, mutta nyt resurssit ja tilat antavat jälleen mahdollisuuden valohoidon toteuttamiseen Riihimäellä. Yksityistä vastaavaa hoitoa ei maakunnassa ole tarjolla.

Monia yleisiä ihosairauksia voidaan hoitaa valolla, kuten esimerkiksi psoriasista ja atooppisen ihon aiheuttamia ongelmia. Jos voidehoidot eivät auta riittävästi ihottuman hoidossa, voi potilas pyytää lähetettä perusterveydenhuollosta ihopoliklinikalle hoitoarvioon.  Valohoitoa annetaan yleensä 15–25 kerran sarjoina potilaille, kertoo keskussairaalan ihotautien ylilääkäri Katja Vähävihu. Hoitojakson aikana valohoidossa käydään yleensä kolmesti viikossa.

– Yksi valohoitojakso vuodessa voi tuoda jo suuren helpotuksen potilaalle ja tällä palvelulla pystymme parantamaan monen Riihimäen seudun asiakkaan elämänlaatua, Vähävihu hymyilee.