Pro Acutologica Fennica 2023 palkinto myönnettiin professori Ari Palomäelle

AriPalomäki 2023 Pro

Ari Palomäki ja Pro Acutologica Fennica -lintu

Pro Acutologica Fennica on tunnustuspalkinto, joka myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti työskennellyt akuuttilääketieteen parissa ja edistänyt akuuttilääketieteen kehittymistä.

Sisätautien dosentti, akuuttilääketieteen professori Ari Palomäki, on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran päivystyksen ylilääkärinä 2007–2022 ja ollut viemässä akuuttilääketieteen erikoisalaa alusta alkaen yhdeksi suureksi erikoisalaksi Suomessa. Hän on ollut suunnittelemassa uudenlaista, modernia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystystä, johon on yhdistetty myös päivystyksen tarkkailuosasto. Ari Palomäki on ollut suuressa roolissa 2013 alkaneen akuuttilääketieteen erikoisalan, koulutusohjelman, lokikirjan ja käytännön koulutuksen sisällön suunnittelemisessa. Hänet valittiin Tampereen yliopiston akuuttilääketieteen professoriksi 2014, jossa tehtävässä hän edelleen jatkaa. Hän on ollut merkittävässä roolissa viemässä eteenpäin akuuttilääketieteen tutkimusta Suomessa. Hänen tutkimusohjelmansa, johon kuuluu useita väitöskirjaan tähtääviä akuuttilääketieteen tutkimuksia, sai 300 000 euron tutkimusapurahan Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöltä viime vuonna.

Ari on ollut mukana kymmenissä akuuttilääketieteen julkaisussa ja lukuisissa kansainvälisissä kongresseissa julkaistuissa postereissa ja suullisissa esityksissä. Hän on verkostoitunut kansainvälisesti ja on mm. Euroopan akuuttilääketieteen yhdistyksen (EuSEM) tutkimuskomitean varapuheenjohtaja sekä Euroopan erikoisalayhdistyksen (UEMS) (European Specialist Association), Section and Board of Emergency Medicinen Suomen edustajana.

Pro Acutologica Fennica 2023 | Suomen Akuuttilääketieteen yhdistys ry (akuuttilaaketiede.fi)