Riihimäen sairaalassa aloitettiin valohoitojen antaminen

Kanta-Hämeen keskussairaalan ihotautien poliklinikka laajentaa palveluitaan Riihimäellä. Lokakuun alusta lähtien Riihimäen sairaalassa tarjotaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin valohoitoa ihosairauksien hoitoon.

– Valohoitoa on ollut tarjolla ainoastaan Hämeenlinnassa keskussairaalan tiloissa, eikä yksityisiäkään vaihtoehtoja ole Kanta-Hämeessä. Valohoidoissa käydään tyypillisesti 15–20 kerran sarjoina, joten on Riihimäen seudun asiakkaiden kannalta järkevää viedä niitä Riihimäen sairaalaan, kertoo ihotautien ylilääkäri Katja Vähävihu.

Lähipalveluiden laajentaminen maakuntaan liittyy Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin strategiaan, jossa usein tarvittavia palveluita on tarkoitus viedä lähelle asiakkaita vastapainoksi sille, että lainsäädännöllä on harvemmin tarvittavia palveluita, kuten leikkaustoimenpiteitä keskitetty ympärivuorokautisesti päivystäviin sairaaloihin.

– Valohoidoille olisi ollut kysyntää Riihimäen seudulla jo pidempään, mutta se on aika hankalaa järjestää. Valohoitolaite kustantaa kymmeniä tuhansia euroja, mutta enemmän on kyse työvoimakysymyksestä. Valohoitojen antaminen vaatii osaamista, jota kertyy vain vuosien kokemuksen kautta, Vähävihu kertoo.

Useita hyvin yleisiä ihosairauksia voidaan hoitaa valolla, kuten esimerkiksi psoriasista ja atooppisen ihon aiheuttamia ongelmia.

– Yksi valohoitojakso vuodessa voi tuoda jo suuren helpotuksen potilaalle. Uskon, että pystymme parantamaan tällä palvelulla monen Riihimäen seudun asiakkaan elämänlaatua, Vähävihu hymyilee.