Sally Järvelää esitetään KHSHP:n johtajaylilääkäriksi

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta esittää kuntayhtymän hallitukselle uudeksi johtajaylilääkäriksi lääketieteen tohtoria, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäriä Sally Järvelää, 41.

Virkaan oli yhteensä neljä hakijaa, joista kaikki täyttivät viran kelpoisuusehdot. Hallituksen nimeämä ryhmä haastatteli kaikki hakijat. Soveltuvuusarviointiin valittiin Järvelän lisäksi Suvi Liimatainen ja Petri Oivanen.

– Painotimme haussa innovatiivista ajattelua, erinomaisia sosiaalisia taitoja sekä kokemusta tutkimustyöstä sekä terveydenhuoltoon kytkeytyvistä teknologisista ratkaisuista. Hakijajoukko oli varsin laadukas, kaikki haastatellut olisivat pystyneet virkaa hoitamaan, mutta uskomme Järvelän pystyvän parhaiten johtamaan läpi ne mittavat uudistukset ja muutokset, joita meillä on edessä jo aivan lähitulevaisuudessa, Ranta perustelee.

Lääketieteen opintojen lisäksi Sally Järvelä on suorittanut Aalto-yliopistossa johtamisen EMBA-tutkinnon. Tällä hetkellä hän työskentelee Tampereen yliopistollisen sairaalan toimialuejohtajana, vastuualueenaan päivystys, ensihoito, tehohoito, kivunhoito, anestesiologia ja vainajatoiminta.

KHSHP:n hallitus päättää uuden johtajaylilääkärin valinnasta kokouksessaan tiistaina 11. kesäkuuta. Jos Järvelä valitaan haastatteluryhmän yksimielisen esityksen pohjalta virkaan, hän on ilmoittanut aloittavansa työt Kanta-Hämeessä tulevan elokuun alusta.