Sarit Myllykangas ja Rautio puheenjohtavat nyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriä

Valtuuston ikäpresidentti Sirkka-Liisa Anttila ja uusi puheenjohtaja Sari Myllykangas koronatervehtivät toisiaan.

Kokouksen avannut valtuuston ikäpresidentti Sirkka-Liisa Anttila (selin vasemmalla) ja uudeksi puheenjohtajaksi valittu Sari Myllykangas koronatervehtivät toisiaan, kun Anttila oli nuijinut valintapäätöksen kiinni.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto järjestäytyi tiistaina 21. syyskuuta Ahveniston luentosalissa Hämeenlinnassa pidetyssä läsnäkokouksessa.

Valtuuston ikäpresidenttinä Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) Forssasta avasi kokouksen ja valtuustokauden, joka jää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin historian viimeiseksi. Tammikuussa 2022 järjestetään tulevan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ensimmäiset aluevaalit, jossa valitaan aluevaltuusto päättämään tulevan hyvinvointialueen asioita. Sairaanhoitopiirin toiminta siirtyy hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta.

– Tämä on lyhyt valtuustokausi, mutta varmasti yksi tärkeimmistä sairaanhoitopiirin historiassa ja toivon siltä yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden kunnioitusta. Poliittisten päättäjien tehtävä on rakentaa yhteiskuntaa, ja se työ perustuu luottamukseen yli puoluerajojen. Hyvinvointialueen valmistelussa tulee hakea konsensusta ja tehdä päätöksiä siten, että kaikki tuntevat olevansa mukana – sillä tavalla syntyy kestäviä päätöksiä, Anttila totesi.

Yhtymävaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sari Myllykangas (sd.) Hämeenlinnasta ja hallituksen puheenjohtajaksi Sari Rautio (kok.) Hämeenlinnasta. Viime kaudella Sarit toimivat Hämeenlinnan kaupungin vastaavissa luottamustehtävissä parivaljakkona. KHSHP:n tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Silja Nurmi (sd.) Riihimäeltä.

– Minäkin toivon, että voimme kaikki kokea olevamme Kantiksen väkeä tässä nivelvaiheessa. Nyt jos koskaan saamme olla mukana tekemässä isoa ja historiallista uudistusta, Myllykangas sanoi.

Kaikki valtuuston valitsemat luottamushenkilöt eri elimiin näet täältä.