Sydänsairaalan lähikardiologiapalvelut laajenivat Hämeenlinnassa ja Forssassa

Sydänsairaalan lähikardiologiapalvelu on laajentunut Hämeenlinnan kaupungin terveyskeskukseen ja Forssan sairaalaan. Lähikardiologiapalvelu mahdollistaa Sydänsairaalan avopalvelujen tarjoamisen paikallisesti, jolloin sydänpotilas saa erikoissairaanhoitoa lähempänä kotiaan ja pääsee heti Sydänsairaalan hoitoketjun piiriin.

Hämeenlinnan kaupungin terveyskeskuksessa lähikardiologiapalvelut ovat olleet saatavilla syksystä 2017 alkaen. Sydänsairaalan kardiologi pitää vastaanottoa terveyskeskuksessa kerran viikossa. Vastaanoton lisäksi terveyskeskuksessa tehdään rasituskokeita sekä sydämen ultraäänitutkimuksia. Forssan sairaalassa lähikardiologiapalvelut ovat olleet saatavilla 1.1.2018 alkaen. Sydänsairaalan kardiologi pitää vastaanottoa Forssan sairaalassa kerran viikossa. Myös Forssan sairaalassa kardiologi tekee sydämen ultraäänitutkimuksia.

Lähikardiologiapalvelun myötä potilaat pääsevät kardiologin vastaanotolle lähempänä kotiaan. Kardiologi tutkii potilaita paikallisen terveysaseman tai sairaalan vastaanotolla käyttäen sen tiloja ja tietojärjestelmiä. Kardiologin tukena on terveysaseman tai sairaalan muu hoitohenkilökunta ja prosessit. Mikäli potilas tarvitsee tarkempia tutkimuksia tai hoitotoimenpiteitä, kardiologi kirjoittaa normaalin sähköisen lähetteen Sydänsairaalaan. Hoidon jälkeisistä kontrolleista sovitaan Sydänsairaalan ja terveysaseman kesken.

”Konsepti tuo kardiologin asiantuntemuksen lähelle asiakasta. Sen sijaan, että potilaat liikkuvat kardiologin luo, kardiologi tulee potilaiden luo ja hoitaa useita julkisen sektorin potilaita samalla kertaa. Lähikardiologialla haetaan hoitopolun laadun, vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden parantamista. Tuotamme vastaavan palvelun Sastamalassa, Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Nokialla. Kokemukset ovat olleet erittäin hyviä ja asiakaspalaute erinomaista”, kertoo ylilääkäri Vesa Virtanen Sydänsairaalasta.

Tays Sydänsairaala lyhyesti

Tays Sydänsairaala on sydämen hoitoon erikoistunut täyden palvelun sairaala, jonka toiminnan ytimessä on potilas ja sujuva hoitopolku. Sydänsairaalassa hoidetaan julkisen ja yksityisen sektorin potilaita, jotka tarvitsevat kardiologista tai sydän- ja rintaelinkirurgista hoitoa. Sydänsairaala on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin omistama osakeyhtiö, joka vastaa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueiden sydänpotilaiden erikoissairaanhoidosta ja tuottaa palveluita myös muille kunnille, sairaanhoitopiireille ja terveydenhuoltoalan toimijoille. Sydänsairaala työllistää n. 400 sydänsairauksien hoitoon erikoistunutta ammattilaista, joista n. 70 on lääkäreitä. Lisätietoja: www.sydansairaala.fi