Tero Pitkämäestä uusi KHSHP:n talous- ja tukipalvelujohtaja

Juuri valittu talous- ja tukipalvelujohtaja Tero Pitkämäki vierellään eläkkeelle jäävä Seppo Karhu.

Tero Pitkämäki (vas.) oli välittömästi valintansa jälkeen juhlistamassa edeltäjänsä Seppo Karhun eläkkeelle jäämistä Ahveniston juhlasalissa.

Seppo Karhu siirsi viestikapulan levollisin mielin seuraajalleen ja jää eläkkeelle 35 palvelusvuoden jälkeen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus nimitti ylimääräisessä kokouksessaan tänään perjantaina 30. kesäkuuta Tero Pitkämäen uudeksi talous- ja tukipalvelujohtajaksi. Pitkämäki siirtyy virkaan Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän johtajan paikalta.

Pitkämäki oli toinen hakuprosessin loppusuoralle päätyneistä hakijoista. Alun perin sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen esitti virkaan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän talousjohtajaa Sami Sipilää, mutta hän ei valituksi tultuaan ottanut virkaa vastaan.

– Meillä oli prosessissa mukana kaksi selkeästi muista erottunutta hakijaa, joista kumpi tahansa kykenee hoitamaan tämän haastavan tehtävän. Uudelle hakuprosessille ei ollut näin tarvetta ja Tero on vahvasti motivoitunut työhön ja tuntee toimintaamme sekä maakuntaa hyvin entuudestaan, Juvonen sanoo.

Työ alkaa elokuun alussa

Pitkämäki oli välittömästi valintansa jälkeen mukana juhlistamassa pitkäaikaisen edeltäjänsä Seppo Karhun eläkkeelle jäämistä 35 vuoden työuran jälkeen.

– Olemme Sepon kanssa ehtineet käydä jo ennakkoon asioita lävitse, mutta varmasti käymme vielä lisääkin, ennen kuin aloitan työt 7. elokuuta.

Pitkämäki tulee taloon työkintaat kädessä.

– Heti ensimmäisenä on edessä ensi vuoden talousarvion laadinta. Tulosalueiden esityksistä täytyy karsia noin 8 miljoonaa euroa pois, jotta pysymme sovitussa alijäämien kattamisohjelmassa, kuten tähän astikin.

Karhu sanoo pystyvänsä siirtymään eläkepäivien viettoon levollisin mielin, kun seuraajaksi tuli tuttu ja luotettava mies.

– Olemme Teron kanssa tehneet hyvää yhteistyötä melkein kahden vuosikymmenen ajan. Viestikapulan siirto sujuu luontevasti, Karhu kehuu.