Terveystalo ostaa Työsyke Oy:n Kanta-Hämeessä

Työterveyspalveluja tuottavan Työsyke Oy:n omistajat Hämeenlinnan kaupunki, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Riihimäen kaupunki, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä, Hausjärven ja Janakkalan kunnat, sekä muut osakkaat tiedottavat aikeistaan myydä Työsyke Oy:n toiminnan Terveystalolle ja aikeistaan valita Terveystalon työterveyspalvelujensa tuottajaksi.

Yrityskauppaprosessi on vielä kesken ja arvioidaan saatavan päätökseen tulevina kuukausina.  Yrityskauppaa käsitellään KHSHP:n hallituksessa 21.5. 2019 ja valtuustossa 11.6. 2019. Suurimman omistajan eli Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päättää osakekaupasta 10.6.2019. Kaikki Työsyke Oy:n omistajat käsittelevät hankinnan ja kaupan omissa päätöksentekoelimissään.

– Toivotamme kaikki Työsykkeen ammattilaiset ja asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Terveystaloon! Yhdessä pystymme palvelemaan alueen kuntia, yrityksiä ja palveluiden käyttäjiä vielä nykyistäkin paremmin. Kanta-Häme on Terveystalolle merkittävä alue ja haluamme investoida kasvuun ja kehitykseen tällä alueella, sanoo Terveystalon julkisten palveluiden johtaja Laura Räty.

– Terveystalo voitti hyvänä yhtiönä hyvin tehdyn kilpailutuksen. Terveystalo on Suomen johtava työterveyspalveluiden tarjoaja ja laadun ja kehittämisen asiantuntija, joka tarjoaa digitaalisesti tuettuja, vaikuttavia palveluita työntekijöiden, työyhteisöjen sekä johtamisen tueksi, sanoo puolestaan Hämeenlinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Osakekaupassa yhtiön työntekijöiden asema ei muutu. Työt ja toiminta jatkuvat entisissä tiloissa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta näkee kaupan palvelevan sairaanhoitopiirin ja sen henkilöstön etuja.

– Tavoittelemme aiempaa leveämmille hartioille järjestetyn työterveyshuollon tuottavan entistäkin parempia ja monipuolisempia palveluita. Alan kehitys ja digitalisoituminen vaativat laajempaa yhteistyötä myös työterveyshuollossa, Ranta toteaa.