Tulevaisuuden Ahveniston sairaala siirtyy toteutusvaiheeseen

Havainnekuva uuden tulevaisuuden Ahveniston sairaalan sisäänkäynnistä

Havainnekuva uuden tulevaisuuden Ahveniston sairaalan sisäänkäynnistä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri allekirjoitti yhdessä Assi-hankkeen allianssikumppanien Skanskan, Swecon sekä Integrated Työyhteenliittymän kanssa sopimukset Ahveniston sairaalan toteuttamisesta

Ahveniston sairaalan, eli tuttavallisemmin Assin, toteuttamisesta allekirjoitettiin sopimukset tänään perjantaina 29. tammikuuta 2021 yhdessä hankkeen allianssiosapuolten; KHSHP:n, Skanskan, Swecon ja Integrated Työyhteenliittymän kanssa. Assi – sairaalahanke siirtyy toteutusvaiheeseen 1.2.2021.

KHSHP:n yhtymävaltuusto teki kokouksessaan 15. joulukuuta päätöksen, joka varmisti tulevaisuuden Ahveniston sairaalan eli Assin rakentumisen nykyisen keskussairaalakiinteistön välittömään läheisyyteen. Rakentaminen alkaa keväällä 2021, kun hankkeen rakennuslupa on hyväksytty ja uuden sairaalan arvioidaan olevan käyttövalmis syksyllä 2026.

Assin kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 74 300 bruttoneliömetriä, joista niin sanottua hyötypinta-alaa on 37 221 neliötä. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille hankkeen kokonaiskustannus on noin 356 miljoonaa euroa, josta allianssin tavoitekustannus on noin 308 miljoonaa euroa.

”On hienoa, että pitkän ja vaikeankin kehittämisvaiheen jälkeen meillä on hyvä suunnitelma uudesta sairaalasta ja pääsemme vihdoin rakentamaan. Kanta-Hämeen väestölle hanke varmistaa maakunnan erikoissairaanhoidon ja päivystyksen palveluita pitkälle tulevaisuuteen. Terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta kokonaan uusi sairaala puolestaan tarjoaa modernit työtilat ja lisää merkittävästi vetovoimaamme työnantajana”, sanoo KHSHP:n johtaja Seppo Ranta.

”Allianssimuotoisen toteutusmallin vahvuus on laadukkaassa yhteistyössä, ja hankkeen kehitysvaiheessa saavutimme konseptin, johon kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä. Suunnittelussa on huomioitu käyttäjien monipuoliset tarpeet, ja yhteistyö jatkuu rakentamisen ajan tiiviisti. Assista tulee kestävästi rakennettu maailman inhimillisin sairaala”, kertoo tulosyksikön johtaja Mirja Serenius Skanskalta.